miercuri, 16 noiembrie 2016

MIERE de albine cu CĂTINĂ, rețetă miraculoasă pentru 45 de boli



            Cătina cu miere de albine este un adevărat un leac universal. Conține de 10 ori mai multă Vitamina C decât citricele și de 2 ori mai multă decât faimoasele măceșe. Conține de asemenea și alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.



Cercetători de prestigiu au stabilit ca în niciun loc din lume cătina nu conține atât de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi și aminoacizi ca cea din România.
Datorită concentrației foarte mari de vitamina C, cătina te ferește de răceli și, cum în această perioadă de trecere de la iarnă la primăvară, pericolul este mare, nu ezita, gândește-te la efectele benefice ale bobițelor de cătină care vor fi în miere.

Cunoscuta și sub denumirea de ginseng romanesc, cătina este un tonic excelent, mărind rezistența atât la efort intelectual, cât și cel fizic. Se recomandă împotriva asteniei de primăvara, dar și elevilor și studenților, mai ales în perioadele de vârf, teze sau examene.

Proprietățile antioxidante de la cătina cu miere de albine sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar (poate vindeca orice viroză respiratorie sau răceala). De asemenea, acest amestec-minune este recunoscut și pentru beneficiile sănătății ochilor după un consum zilnic.
Reglează sistemul endocrin și previne atacurile de cord (practic asigură o bine funcționare a întregului organism și previne rateurile inimii în urma unei vieți toxice de oraș).

Cătina cu miere de albine are un conținut de microelemente similare cu sângele uman. Este ușor asimilată de organism pentru că vine cu efectul său antibacterian, bacteriostatic, vindecător și reparator. Mierea aduce alături succesul în tratarea bolilor hepatice, digestive, bolile ficatului și a sângelui.



Mod de preparare al cătinei cu miere de albine



Într-un borcan de 800 ml, se zdrobesc 500 g boabe de cătina, peste care se adaugă 500 g Se consuma zilnic cate o linguriță din acest preparat și astfel organismul este fortificat în 3 săptămâni se lasă la macerat în borcan închis și în frigider.
Proporția ideala este doua părți miere și o parte cătina. Dacă se pune prea puțină miere, se va subția foarte mult, iar cătina fiind destul de zemoasă, va începe să fermenteze. Este bine ca boabele de cătina să fie zdrobite și cojile aruncate, altfel boabele se vor lipi de limba și unele persoane nu suportă senzația.

         Cătina cu miere de albine este un produs magnific dar poate fi folosita la medicament și mai puternic. Se amesteca într-un litru de compoziție, 500ml cătina cu miere de albine, 100ml gel de aloe vera, 50ml pasta de usturoi, macerat de afine și 5-6 linguri de polen (crud sau pulbere). Acest produs este mai mult decât poate avea nevoie orice boală ca să dispară din corpul tău, un produs  excelent in caz de arsuri, dar și anemie.











Atât cătina, folosită ca atare sau uscata, cât și preparatele din cătina au darul de a regla tranzitul intestinal. Dacă suferi de constipație, siropul de cătină ți-ar putea fi de leac.

Specialiștii spun ca uleiul de cătina, bogat în acizi grași esențiali, licopen, tocoferoli și fitosteroli, este de un real folos în tratarea arsurilor, termice și chimice. Uleiul de cătina este, de asemenea, folosit cu bune rezultate și în tratamentul ulcerului gastric și duodenal, a diareei, urticariei și stărilor alergice, a reumatismului, alcoolismului, anemiei, asteniei și stresului. 



           Cătina (Hipophae rhamnoides) este un arbust foarte puțin pretențios la condițiile de sol sau la precipitații. Este mare iubitoare de lumina si creste în general în locurile unde alte plante nu pot vegeta. Așa ca o vom găsi pe prundișuri, pe coastele de deal uscate și erodate, pe ș stânci, dar și în luncile râurilor. Are ramurile albicioase și "înarmate" cu spini puternici, pentru a se apăra de orice fel de dăunător. În aceasta perioada a anului este practic imposibil de confundat, fructele sale portocalii fiind singurele care au mai rămas pe ramuri și nu sunt uscate, ceea ce o face foarte ușor de recunoscut.






Ce folosim de la cătină





În principal, se folosesc fructele, care sunt o adevărată farmacie, conținând aproape toate vitaminele și mineralele necesare organismului uman. Foarte putini știu însă că și alte părți ale plantei au proprietăți terapeutice deosebite. De pilda, scoarța de pe ramuri are efecte antiseptice, astringente și remineralizante foarte puternice, în timp ce rădăcinile sunt un antibiotic și un stimulent imunitar extraordinar.

Fructele se desprind foarte greu de pe ramuri, iar spinii va vor răni în timpul culesului. Pentru a simplifica lucrurile, crenguțele încărcate cu fructe vor fi mai întâi desprinse prin taiere de pe trunchi, urmând ca ulterior sa fie luate fructele de pe ramuri cu ajutorul unei furculițe. 
  Contrar așteptărilor, acest tratament nu va dauna plantei, care are o asemenea vitalitate, încât, în urma tăierii va scoate de două - trei ori mai multe ramuri (este o metoda folosita de grădinari pentru a îndesi arbuștii de cătina din gardurile vii) in anul urmator de vegetație.








Cătina în tratamente externe




           Eczeme infecțioase - se aplica pe locul afectat preparatul dezinfectant obținut prin combinarea oțetului din ramuri de cătina cu cenușa rezultată în urma arderii lor. Aplicația se face de doua ori pe zi, pana la completa vindecare.



           Pentru protecția pielii împotriva razelor ultraviolete si a frigului - se recomanda combinarea a 50 de picături de ulei de cătina cu o lingura dintr-un unguent obișnuit, obținându-se o crema cu virtuti de protectie excelente. În medicina populara, se folosea un preparat rudimentar, dar cu efecte uimitor de bune: trei linguri de pulbere fina de catina, obtinuta din fructele uscate prin măcinare, urmata de o cernere ulterioara, se combinau cu patru linguri de unt și se amesteca bine pana la omogenizare. Aceasta unsoare se păstra la rece și se aplica de cate ori era nevoie.

          Râie - se aplica pe locul afectat pasta obținută din cenușa de ramuri de cătina combinata cu oțetul. După ce se unge bine locul, se pune deasupra o folie de plastic, care se leagă astfel încât sa creeze un mediu cat mai umed pe zona tratata. Aplicația durează patru ore și se face de doua ori pe zi, vreme de minimum o săptămână.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu