luni, 11 februarie 2013

Cartofi umpluti la cuptor

O rețetă simplă, gustoasă și ușor de făcut. Cartofii spălați se taie feliuțe de
circa 30 mm astfel încât baza lor să rămână întreagă. Se pun într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și cu ajutorul unei pensule se unge fiecare cartof în parte cu ulei. E bine ca uleiul să pătrundă și în tăieturile făcute. Se presară sare, după gust. Se pune apoi tava cu cartofii în cuptor la temperatura de 200 de grade pentru cca 30-40 de minute. Înainte de a fi gata cu vreo 10 minute, se scoate tava și se așează intre tăieturile din cartofi feliuțe subțiri de cașcaval, ineluțe de ceapă, bucățele de slănină și șuncă. Se pot pune și ciuperci sau ce dorește fiecare. Se mai pun cam 10 minute la cuptor și apoi se servesc calzi. Cartofii devin crocanți deasupra și sunt FOARTE gustoși.

8 comentarii: