miercuri, 29 ianuarie 2014

Apa oxigenata - un ajutor important pentru sanatatea noastra

Apa oxigenată denumită şi peroxid de hidrogen este singurul agent antibacterian compus numai din apă şi oxigen. La fel ca şi ozonul, peroxidul de hidrogen distruge organismele producătoare de boli, prin oxidare şi este considerat cel mai sigur şi mai eficient dezinfectant natural din lume.
Deoarece ucide microorganismele prin oxidare, procesul poate fi cel mai bine descris ca o ardere controlată. Când peroxidul de hidrogen reacţionează cu materialul organic, acesta se descompune în oxigen şi apă.
1. Apa oxigenată - o alternativă pentru înălbirea hainelor

Peroxidul de hidrogen este un bun înălbitor. Adăugaţi o ceaşcă de peroxid în apă şi veţi vedea cum se vor albi rufele şi lenjeria. De asemenea, este bun în scoaterea petelor de sânge de pe haine şi de pe covoare.
Dacă există sânge pe haine, trebuie doar să turnaţi direct pe locul respectiv, lăsaţi să acţioneze aproximativ un minut, apoi frecaţi şi clătiţi cu apă rece. Repetaţi procedura dacă este necesar.
2. Importanţa apei oxigenate pentru sănătate
Corpul nostru produce peroxid de hidrogen pentru a lupta împotriva infecţiilor. Este necesară prezenţa lui  pentru o funcţionare corectă  a sistemului nostru imunitar. Celulele albe din sânge sunt cunoscute sub numele de leucocite.
O sub-diviziune a leucocitelor este reprezentată de aşa-numitele neutrofile. Acestea produc peroxid de hidrogen, ca o primă etapă de apărare împotriva toxinelor, paraziţiilor şi virusurilor.
3. Băile cu apă oxigenată detoxifică organismul şi sunt o sursă de întinerire
Folosiţi aproximativ 2 litri  peroxid de hidrogen (3%) la o cadă de apă caldă. Lăsaţi apa să se impregneze în corp cel puţin o oră-două, adăugând din nou apă fierbinte când este necesar, pentru a menţine o temperatură constantă, în care să vă simţiţi confortabili.
4. Apa oxigenată ajută la vindecarea ciupercii piciorului
Pentru a vindeca o ciupercă a piciorului, şpreiaţi pur şi simplu zona afectată cu un amestec de peroxid de hidrogen şi apă simplă (50/50). Faceţi acest lucru în fiecare seară, mai ales pe degetele de la picioare şi lăsaţi-le apoi să se usuce.
5. Duşul cu apă oxigenată elimină infecţiile
Adăugaţi peroxid de hidrogen (3%) în apă distilată caldă şi faceţi un astfel de duş, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a elimina infecţiile, chiar şi cele cronice.
6. Apa oxigenată curăţă colonul
Pentru curăţirea colonului, adăugaţi o ceaşcă de peroxid de hidrogen (3%) la 20 de litri de apă caldă, fără să depăşiţi această cantitate. Pentru clismă, adăugaţi o lingură de peroxid de hidrogen (3%), la un litru de apă distilată.
7.  Apa oxigenată vindecă cangrena
Eliminaţi infecţiile de pe piele, aplicând peroxid de hidrogen (3%) în locurile afectate, timp de cinci-zece minute, de mai multe ori pe zi. Chiar şi cangrena care nu se vindecă cu nici un medicament se poate vindeca prin îmuierea rănii cu peroxid de hidrogen. Puneţi o jumătate de sticlă de apă oxigenată în cadă pentru a reduce ciuperca sau alte infecţii cutanate.
8.  Eliminaţi  acarienii cu apa oxigenată
Pacienţii înţepaţi de acarieni (insecte precum căpuşele sau alţi paraziţi), au declarat că peroxidul de hidrogen a eliminat eficient acarienii de pe pielea lor, ucigându-i instantaneu. Şpreiaţi de câteva ori locul pielii în care aţi fost înţepat, lăsând câteva minute între aplicări şi veţi vedea rezultatele uimitoare.
9.  Apa oxigenată vă scapă de infecţii ale sinusurilor
O lingură de peroxid de hidrogen (3%) adăugată la o ceaşcă de apă fără clor poate fi folosită ca un spray nazal. În funcţie de gradul de afectare al sinusului, acesta se va adapta cantităţii de peroxid utilizată şi se va vindeca.
10. Folosiţi apa oxigenată pentru îngrijirea plăgilor
Peroxidul de hidrogen (3%) are întrebuinţări medicale, fiind folosit la curăţarea rănilor, la îndepărtarea ţesutului mort, ca agent dezinfectant. De asemenea, peroxidul opreşte lent sângerarea rănilor.
Unii recomandă înmuierea rănilor cu peroxidul de hidrogen, timp de cinci-zece minute, de mai multe pe zi. Cu toate acestea, simpla curăţare a rănii, prin spălare şi clătire, este suficientă deoarece soluţia nu ar trebui lăsată pe rana deschisă, pe perioade lungi de timp. La fel ca alte antiseptice oxidative, peroxidul de hidrogen provoacă daune uşoare ţesutului din rana deschisă. Prin urmare, este important să se folosească cu precauţie.
11. Apa oxigenată este utilizată şi pentru îngrijirea dinţilor
Luaţi puţină apă oxigenată în gură şi ţineţi-o zece minute în fiecare zi. Nu veţi avea afte şi dinţii voştri vor fi mai albi. Dacă aveţi o durere groaznică de dinţi şi nu puteţi ajunge imediat la dentist, procedaţi la fel: luaţi puţină apă oxigenată în gură şi ţineţi-o timp de zece minute, de mai multe ori pe zi. Durerea va fi diminuată foarte mult. Peroxidul de hidrogen nu este un calmant, dar acţionează ca un agent anti-viral, anti-bacterian şi anti-fungic, fiind eficient în tratamentul patogenului care a cauzat infecţia.
Mulţi oameni nu îşi dau seama că peroxidul de hidrogen este o apă de gură eficientă şi ieftină. Atunci când vă clătiţi gura, dacă doriţi, puteţi adăuga şi un strop de clorofilă lichidă pentru aromatizare.
Folosiţi bicarbonatul de sodiu în care adăugaţi o cantitate suficientă de apă oxigenată (3%)Astfel, veţi realiza singuri, pasta pentru curăţarea eficientă a dinţilor.
Puteţi utiliza peroxidul de hidrogen şi pe periuţa de dinţi. Înmuiaţi puţin periuţa de dinţi în    peroxidul de hidrogen (3 %) pentru a  menţine departe germenii bacteriilor.
12. Părul poate fi îngrijit cu ajutorul peroxidului de hidrogen
Deoarece peroxidul de hidrogen este un agent de albire, se poate folosi şi pentru deschiderea uşoară a culorii părului. Se diluează cu apă (50/50), apoi se pulverizează soluţia pe părul umed, după care se piaptănă. Nu veţi avea părul la fel de blond ca atunci când îl vopsiţi, dar va căpăta o nuanţă naturală mai deschisă, mai ales dacă părul este şaten, blond închis sau un blond care pare murdar.
13. Curăţaţi lentilele de contact cu apă oxigenată
Peroxidul de hidrogen este folosit ca şi dezinfectant al lentilelor de contact. Datorită capacităţii sale de a descompune elementele ce construiesc lentila şi de a proteja ochii, veţi avea un confort sporit atunci când veţi purta lentilele, mai ales dacă aveţi ochi sensibili.
14. Utilizaţi apa oxigenată la curăţire/igienizare/dezinfectare
Curăţaţi-vă obiectele din casă cu peroxid de hidrogen pentru a ucide microbii şi a lăsa prospeţime. Puteţi să îl folosiţi pentru a curăţa petele de pe sticle sau oglinzi, pentru a dezinfecta interiorul frigiderului sau cutiile în care puneţi pachetele copiilor, pentru şcoală. Umpleţi o sticlă cu un amestec de peroxid de hidrogen şi apă simplă (50/50) şi păstraţi-o în baie pentru a dezinfecta interiorul maşinii de spălat. Apa oxigenată ucide Salmonella şi alte bacterii.
Din combinaţia de apă oxigenată şi oţet rezultă un agent dezinfectant  non-toxic, declarat a fi mai eficient în uciderea agenţilor patogeni decât înălbitorul. Deoarece nu este toxic, îl puteţi folosi pentru a dezinfecta fructele şi legumele, precum şi jucăriile copiilor, ale animalelor, echipamentele sau cuştile.Testele efectuate la Institutul Politehnic şi la Universitatea de Stat din Virginia au dovedit că asocierea oţetului cu peroxidul de hidrogen distruge aproape toate tipurile de Salmonella, E.coli şi alte bacterii de pe alimente sau de pe suprafeţe contaminate.
În cazul în care casa devine un risc biologic după ce a fost invadată de mucegaiul toxic, recurgeţi la curăţarea cu apă oxigenată.
16. Dezinfectarea alimentelor cu peroxid de hidrogen
Spălaţi legumele şi fructele cu apă oxigenată pentru a ucide bacteriile şi a neutraliza substanţele chimice. Atunci când le spălaţi, adăugaţi în chiuveta plină cu apă rece, un sfert de ceaşcă cu apă oxigenată. Lăsaţi-le aşa aproximativ 20 de minute, apoi se usucă şi se pun la frigider. Astfel, se va prelungi prospeţimea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu