
Curmalele reprezintă un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de bază curmalele. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulciuri. Și pe lângă toate, ele au și proprietăți curative. Doctorii au stabilit că o scăzută cantitate de zahăr în sânge provoacă un simț considerabil de foame, însă după consumul doar a câtorva curmale, foamea va dispărea.
Astfel, organismul va fi îndestulat cu o cantitate mică de mâncare, ceea ce va preveni abuzul de alimente.
Curmalele conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea altor fructe. Ele sunt bogate și în triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru persoanele în vârstă. Triptofanul transformă procesul de îmbătrânire în unul mai lent. Acesta permite, într-o oarecare măsură întreruperea procesului de îmbătrânire a celulelor.
Adițional, datorită triptofanului, curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer. Pe lângă triptofan, curmalele conțin și alt aminoacid,cel glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniul, conținut de asemenea de curmale scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întărește sistemul imunitar și reduce riscul îmbolnăvirilor cardio vasculare.
Datorită combinației cantității enorme de zahăr (glucoză și fructoză (26-55%), care se asimilează rapid de organism) cu vitamina B5, fructele palmierului de curmale au proprietatea nu doar de a ne oferi senzația de sățietate, ci și de a ne ajuta să recuperăm forța fizică, de a dobândi energie și prospețime a creierului și a nervilor.
Ca și majoritatea produselor alimentare de origine vegetală, curmalele nu conțin colesterol. Valoarea energetică pentru 100 grame a parții comestibile a fructelor este 142-274 calorii, iar dacă sunt ușor uscate, 340 calorii. Curmalele conțin de la 40 până la 77,5 componente uscate.
Aceste părți uscate au puține calorii deci, consumați-le fără griji în loc de dulciuri și nu veți avea probleme cu greutatea.
Specialiștii susțin că 10 curmale pe zi sunt deajuns pentru a asigura nevoia zilnică de magneziu, cupru, sulf, fier și o pătrime din nevoia de calciu.
Astfel, consumând doar curmale și apă, poți trăi câțiva ani. Medicina contemporană și-a îndreptat atenția către acest fruct ca și obiect de studii îndelungate, cercetări științifice datorită cărora au fost descoperite beneficiile acestui produs.
Curmalele nu
reprezintă o cale de transmitere a anumitor bacterii, microbi
și paraziți dăunători sănătății.
Curmalele
conțin substanțe care distrug bacteriile dăunătoare din organismul omului.
Curmalele au reprezentat și reprezintă încă leacul și
mâncarea perfectă pentru cosmonauți
și sunt mult mai folositoare decât caviarul.
Curmalele conțin substanțe ce contribuie la încordarea puternica a mușchilor uterului, ceea ce simplifică procesul de naștere la femei, făcându-l mai rapid și mai puțin dureros.
și sunt mult mai folositoare decât caviarul.
Curmalele conțin substanțe ce contribuie la încordarea puternica a mușchilor uterului, ceea ce simplifică procesul de naștere la femei, făcându-l mai rapid și mai puțin dureros.
Curmalele conțin vitamina A care îmbunătățește vederea.
Datorită vitaminei B conținută, curmalele sunt folositoare
pentru funcționarea și dezvoltarea normală a sistemului muscular.
Curmalele îmbunătățesc pofta de mâncare.
Se recomandă consumul curmalelor în perioadele
mai stresante. Se consideră ca în stare uscata,
curmalele au influență pozitivă asupra creierului, mărindu-i productivitatea
cu 20% și chiar mai mult. După doar jumătate de oră de la consumul curmalelor,
chiar și de către o persoană foarte obosită,
puterea și energia sa se refac.
Se recomandă consumul curmalelor și în cazul anemiilor,
al bolilor căilor respiratorii sau al bolilor cardiovasculare,
datorită conținutului ridicat de potasiu.
Este, de asemenea foarte benefic să consumăm curmale și în prevenirea îmbolnăvirilor stomacului și intestinelor sau pentru mărirea cantității și calității spermei.
Consumul curmalelor este foarte recomandat și pentru fortificarea pereților vaselor capilare, pentru îmbunătățirea vederii, pentru fortificarea circulației sangvine, și scăderea tensiunii arteriale, pentru scăderea efectului secundar al antibioticelor sau pentru stoparea sângerării gingiilor.
Curmalele reprezintă un fruct minune, gustos, dar și foarte sănătos, care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră.
Este, de asemenea foarte benefic să consumăm curmale și în prevenirea îmbolnăvirilor stomacului și intestinelor sau pentru mărirea cantității și calității spermei.
Consumul curmalelor este foarte recomandat și pentru fortificarea pereților vaselor capilare, pentru îmbunătățirea vederii, pentru fortificarea circulației sangvine, și scăderea tensiunii arteriale, pentru scăderea efectului secundar al antibioticelor sau pentru stoparea sângerării gingiilor.
Curmalele reprezintă un fruct minune, gustos, dar și foarte sănătos, care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu