miercuri, 12 octombrie 2016

Curmalele, fructul sănătății și longevității



O singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism. Alimentându-ne doar cu curmale și apă, avem posibilitatea de a supraviețui ani întregi.
Curmalele reprezintă un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există un grup de oameni centenari, ce au ca aliment  de bază curmalele. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulciuri. Și pe lângă toate, ele  au și proprietăți curative. Doctorii au stabilit că o scăzută cantitate de zahăr în sânge provoacă un simț considerabil de foame, însă după  consumul  doar a câtorva curmale, foamea va dispărea.
Astfel, organismul va fi îndestulat cu o cantitate mică de mâncare, ceea ce va preveni abuzul de alimente.
Curmalele conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se  găsesc în majoritatea altor fructe. Ele sunt bogate și în triptofan de aminoacizi, care este  foarte important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale,  îndeosebi pentru persoanele în vârstă. Triptofanul transformă  procesul de îmbătrânire  în unul mai lent. Acesta permite, într-o oarecare măsură întreruperea  procesului de îmbătrânire a celulelor.
Adițional, datorită  triptofanului, curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer. Pe lângă triptofan, curmalele  conțin și alt aminoacid,cel glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniul, conținut de asemenea de curmale scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întărește sistemul imunitar și reduce  riscul îmbolnăvirilor  cardio  vasculare.
 Datorită combinației cantității enorme de zahăr (glucoză și fructoză (26-55%), care se  asimilează  rapid de organism) cu vitamina B5, fructele palmierului de curmale au proprietatea nu doar de a ne oferi senzația de sățietate, ci și de a ne ajuta să recuperăm  forța fizică, de a dobândi energie și prospețime a creierului și a nervilor.
Ca și majoritatea produselor alimentare de  origine  vegetală, curmalele nu conțin colesterol.  Valoarea energetică  pentru 100 grame a parții comestibile a fructelor este 142-274 calorii, iar dacă sunt ușor uscate, 340 calorii. Curmalele  conțin  de la 40 până la 77,5 componente  uscate.
Aceste părți uscate au puține calorii deci, consumați-le fără griji în loc de dulciuri  și nu veți avea probleme cu greutatea.
Specialiștii susțin că  10 curmale pe zi sunt  deajuns pentru a asigura nevoia zilnică de magneziu, cupru, sulf, fier și o pătrime din nevoia de calciu.
Astfel, consumând doar  curmale și apă, poți trăi câțiva ani. Medicina contemporană și-a îndreptat atenția către acest fruct ca și obiect  de studii îndelungate, cercetări științifice datorită cărora au fost  descoperite beneficiile  acestui produs. 
 Curmalele nu reprezintă o cale de transmitere a anumitor bacterii, microbi și paraziți dăunători sănătății.
 Curmalele conțin substanțe care distrug bacteriile dăunătoare din organismul omului.
Curmalele au reprezentat și reprezintă încă leacul și mâncarea perfectă pentru cosmonauți
și sunt mult mai folositoare decât  caviarul.       
Curmalele conțin substanțe ce contribuie la încordarea puternica a  mușchilor   uterului, ceea ce  simplifică procesul de naștere la femei, făcându-l mai  rapid și mai puțin dureros.          
Curmalele  conțin  vitamina A care îmbunătățește vederea.
Datorită vitaminei B conținută, curmalele sunt  folositoare  pentru funcționarea și  dezvoltarea normală a sistemului muscular.
Curmalele  îmbunătățesc pofta de mâncare.
Se recomandă consumul curmalelor în  perioadele mai stresante.  Se consideră ca în stare uscata, curmalele au  influență pozitivă  asupra creierului, mărindu-i productivitatea cu 20% și chiar mai mult. După doar jumătate de  oră de la consumul curmalelor, chiar și de către o persoană  foarte obosită, puterea și  energia sa  se refac.
Se recomandă consumul curmalelor și în cazul anemiilor, al bolilor căilor respiratorii sau al bolilor cardiovasculare, datorită  conținutului ridicat de potasiu.
Este, de asemenea foarte benefic să consumăm curmale și în prevenirea îmbolnăvirilor stomacului  și intestinelor sau pentru mărirea cantității și calității spermei.
Consumul curmalelor este foarte recomandat și pentru fortificarea pereților vaselor capilare, pentru îmbunătățirea vederii, pentru  fortificarea circulației sangvine, și scăderea tensiunii  arteriale, pentru scăderea efectului secundar al antibioticelor sau pentru stoparea sângerării  gingiilor.    
Curmalele reprezintă un fruct minune, gustos, dar și foarte sănătos, care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu