duminică, 30 august 2015

Tratamente naturiste pentru afecțiunile inimii

Lipsa de mişcare, obezitatea, consumul de alcool şi grăsimile sunt cei mai
“serioşi inamici” ai inimii.

Grăsimile saturate de origine animală, aşa numitele grăsimi rele, care trebuie înlăturate din hrana noastră, se găsesc în carnea roşie, în produsele lactate grase precum unt, smântână, brânză, în produse de patiserie, biscuiţi.
 Consumate în exces, acestea cresc nivelul colesterolului ceea ce duce la apariţia bolilor de inimă. Doar 10% din totalul de grăsimi pe care le consumăm ar trebui sa fie grăsimi saturate. 


Iată trei produse numai bune pentru inimă:

Portocalele conţin vitamina C, fibre şi potasiu. Un antioxidant care se găseşte în sucul de portocale, hesperidină, îmbunătăţeşte funcţionarea vaselor sangvine, micşorând riscul apariţiei bolilor de inimă.

Miezul de nucă este un fruct sănătos care conţine minerale, vitamine şi grăsimi vegetale, bune împotriva colesterolului. Consumat după fiecare masă, împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă.

Ardeiul roşu conţine potasiu şi fibre. Cele mai bune tratamente naturiste pentru inimă şi vase sanguine sunt pe bază de ardei.
Acesta ajută la eliminarea colesterolului, scade tensiunea arterială şi fortifică inima.

  HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ

Traista-ciobanului > Această plantă reglează foarte bine tensiunea arterială. Pune 5 g de traista-ciobanului la infuzat în 250 ml apă clocotită. Lasă 10 minute să se răcească, după care bea ceaiul dimineaţa pe stomacul gol, timp de o lună de zile. Se face o pauză de două săptămâni, după care se reia tratamentul.
Coacăz negru > Pune 5 g de frunze de coacăz negru la infuzat în 250 ml apă clocotită. La-să ceaiul 10 minute să se răcească, apoi bea-l cu înghiţituri mici, de două ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, cu 30 de minute înainte de masă.

TAHICARDIE

Leurda > Tinctura de leurdă este recunoscută pentru proprietăţile ei benefice în tratarea bolilor de inimă, în principal a tahicardiei. Aceasta se ia câte o linguriţă diluată în puţină apă, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Tratamentul durează două luni, după care se face o pauză de 30 de zile. Substanţele active din leurdă au efecte vasodilatatoare şi ajută la menţinerea în limite normale a presiunii sanguine.
Talpa-gâştei > Este foarte bună pentru dureri de inimă şi tahicardie. Pune 5 g de talpa-gâştei în 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat 10 minute. Bea ceaiul cu înghiţituri mici, dimineaţa pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul durează 30 de zile, cu pauză de două săptămâni.

INSUFICIENŢĂ CARDIACĂ

Usturoi > înghite în fiecare dimineaţă pe stomacul gol câte un căţel de usturoi curăţat de coajă. Usturoiul are efect vasodilatator, mai ales pentru arterele periferice cerebrale.
Frunze de mentă > Bea dimineaţa pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă, infuzie din ceai de mentă. Pune 10 g de mentă uscată în 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. După ce s-a răcit bea ceaiul cu înghiţituri lente.

PALPITAŢII

Tei > Ceaiul de tei se amestecă cu rădăcină de valeriană şi se prepară o infuzie din 20 g de plante la 250 ml apă clocotită. Se lasă 15 minute la infuzat, după care se bea ceaiul de două ori pe zi, înainte de masa de dimineaţă şi cea de seară. Această infuzie poate fi administrată şi în timpul crizelor de palpitaţii.
Ridiche neagră > O linguriţă de suc de ridiche neagră calmează palpitaţiile inimii. Sucul se obţine prin scobirea unei ridichi negre în mijloc şi adăugarea unei linguriţe de miere în interior.

Pentru o circulaţie periferică bună

- Dacă ai picioarele reci, fă o baie fierbinte la picioare cu 20 g de făină de muştar sau cu infuzie de rozmarin.
- Pentru a-ţi îmbunătăţi circulaţia sângelui, pune-ţi cataplasme cu mălai (20 g) şi hrean ras (20 g) pe picioare, iar peste ele trage o pereche de şosete. Tratametul se face în trei nopţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu