miercuri, 19 august 2015

Gustoi cu usturoi

           Vreau sa vă prezint aici o rețetă delicioasă și foarte ușor de preparat. Eu numesc acest preparat gustoi cu usturoi, dar, cu siguranță are și alte denumiri.
           Sper sa vă placă și vouă la fel de mult cât îmi place și mie!
         Pentru a prepara 3 porții din acest preparat delicios avem nevoie de următoarele ingrediente: 2 linguri de ulei de floarea soarelui,  5 ouă, 100 de grame de jumări clasice românești, 2 cepe medii, 6 căței de usturoi, 5 linguri pastă de roșii, patrunjel după gust.
Modul de preparare:
           Se încinge uleiul într-o tigaie până sfârâie, apoi se adaugă în uleiul astfel încins  jumările și se rumenesc bine. Apoi se scot din ulei și se pun separat. Între timp se toacă ceapa și apoi se călește în uleiul folosit și anterior. După ce s-a călit ceapa, se adaugă peste ea pasta de roșii. După 4-6 minute, se adaugă în tigaie și ouăle și se amestecă până se omogenizează. Se lasă până se prăjesc și ouăle.
            Între timp se piseaza cățeii de usturoi.
         Peste amestecul care deja miroase îmbietor se adaugă jumările și usturoiul pisat și se asezonează cu sare și piper după gust. 
            Se poate presăra peste și niște pătrunjel tocat marunt.
            E un preparat ușor de realizat care e foarte consistent și gustos.
          V-am adăugat mai sus și o poză cu un gustoi cu usturoi aburind, abia preparat de mine.
             Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu