Siropurile nu sunt bune numai vara, ci și în anotimpurile reci. Siropul de ghimbir este extrem de parfumat, puternic, picant și cu efecte
terapeutice extraordinare. Cu siguranță cine nu a încercat ar trebui
să-i dea o șansă și să-l încerce.
Vă ofer mai jos o rețetă foarte ușor de preparat și extrem de sănătoasă și delicioasă.
Ingrediente:
- 400 g rădăcina de ghimbir
- 400 g zahar
- 400 ml apă
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 5 lingurițe de miere
- 1 baton de vanilie
- câteva frunze de mentă verde.
Se spală rădăcinile de ghimbir și se dau pe răzătoarea
mică. Trebuie sa vă avertizez că, lăsate cu coajă siropul va avea o
culoare mai închisă, spre maroniu iar dacă alegeți să-l curățați va
rezulta un sirop de un galben frumos. Eu îl rad cu coajă cu tot, nu mă
deranjează culoarea, atât timp cât nu afectează gustul.
Într-o oală se amestecă apa și zahărul și se pun la fiert cam 30 de minute. Se adaugă ghimbirul ras și se amestecă.
Din momentul în care începe iar să fiarbă se mai lasă pe foc încă 15 minute, după care se dă la o parte de pe foc. După aceea se adaugă batonul de vanilie si zeama de la lămâie și portocală și frunzele de mentă, se pune un
capac pe oală și se lasa sa se răcească aproximativ 3-4 ore.
Se strecoară apoi siropul și se
pune în sticle (de preferință de sticlă), fără a se umple de tot. În fiecare sticlă se adaugă peste sirop și câte 1-3 lingurițe de miere până se umple bine fiecare sticlă. Apoi se pune capacul cît mai etanș.
Sticlele se depozitează la rece.
Siropul de ghimbir se servește rece, cu sifon, apa minerală sau plată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu