vineri, 5 decembrie 2014

Cum sa ne protejam ficatul in mod natural?

Puţin mai mare decât o carte obişnuită, ficatul nostru ştie totuşi să realizeze simultan mai multe
operaţii şi reacţii chimice decât ar fi capabile cele mai moderne şi mai mari laboratoare, calculatoare sau uzine chimice.

Acţiunile biologice ale ficatului, ca şi participarea sa la manifestările noastre vitale, sunt ceva mai importante chiar decât cele ale inimii. În numai o zecime de secundă, el este capabil să efectueze fără greşeală câteva sute de transformări chimice simultan. De el depind în mod direct digestia noastră, calitatea sângelui, bogăţia memoriei şi forţa musculară. F icatul are deci un rol foarte important în viaţa intimă a corpului nostru fizic. De acţiunile sale complexe depind fără îndoială sănătatea şi viaţa noastră.

O formulă eficientă

Atunci când ficatul nu mai funcționează optim este cazul să îl ajutam de urgență, cel mai bine cu preparate pe bază de plante de leac. O formulă eficientă pe bază de plante este adesea alcătuită din mai multe componente. Fiecare parte are o funcţie specifică, sau tip de acţiune.
O formulă pe bază de plante pentru persoanele cu probleme hepatice poate conţine plante cu un număr de tipuri de acţiuni diferite, în funcţie de constituţia persoanei şi starea sa de sănătate.
Aici sunt unele componente specifice, eficiența acestei formule s-a dovedit eficientă prin studii ştiinţifice şi prin experienţe clinice:

Plante antivirale pentru a ajuta la protejarea celulelor hepatice de infecţiile virale:

• Roiniță - macerat la rece, 2 sau 3 cești/zi.
• Sunătoare - trei comprimate din extract sub formă de pulbere, de două sau de trei ori pe zi.
• Shiitake - extract sub formă de pulbere în capsule sau comprimate; se ia cel puţin 2 până la 5 grame pe zi. Notă: O capsulă ar trebui să conțină 1/2 de gram de plantă sub formă de pulbere.
• Usturoiul - luat capsule sau proaspăt, pentru un efect antiviral deplin.

Plante de protecţie şi de reconstrucţie pentru ficat:

• Armurariu este planta majora eficienta împotriva problemelor hepatice, luaţi-o ca un comprimat în formă concentrată, extract sub forma de pulbere. O doza terapeutică medie a extractului de 75 % sau 80 % standardizate este de un comprimat de trei sau patru ori pe zi. Un extract standardizat de 10% este, de asemenea, disponibil, de multe ori în amestec cu alte plante ficat de protecţie şi de vindecare, cum ar fi curcuma, frunze de anghinare, genţiană, şi ghimbir. Din acest preparat, se pot lua 1 sau 2 comprimate, de 3 ori pe zi.
• Evitaţi tincturile de alcool daca aveți probleme cu ficatul.

Plante medicinale pentru a preveni congestia ficatului (plante pentru eliminarea bilei)

Aceste plante includ frunze de anghinare, măcrișul galben, brusture și rădăcina de păpădie.

Plante medicinale pentru răcirea ficatului supraîncins

Ar trebui să fie adăugate la aceste trei formule de bază, atunci când "căldura patogenă" (inflamaţie activă) afectează ficatul. Plantele de răcire includ și genţiană, măcrișul galben, rădăcina de struguri Oregon, dioc şi coptis (o plantă chinezească). Pentru a determina dacă ficatul este inflamat, se poate consulta un medic licenţiat ce practică și acupunctura și medicina naturistă sau sunt instruiţi într-un sistem energetic pe bază de medicamente naturale, cum ar fi medicina tradiţională chineză sau medicina naturistă Ayurveda.

Plante medicinale tradiţionale occidentale

"Almanahul complet al plantelor medicinale", constată că frunzele de anghinare, păpădie şi genţiană sunt plante tonice care stimulează şi restabilesc funcția ficatului. Trifoiștea de balta, boldo (arbust originar dn Chile), salvie indiană (Eupatorium perfoliatum), crușinul (Cascara Sagrada) și iris sălbatic sunt alte plante în mod tradiţional luate pentru sănătatea ficatului. Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland (UMMC), studiile ştiinţifice indică faptul că armurariu, o plantă originară din regiunea mediteraneană, are calități protectoare deosebite. Acesta conţine silimarină, un flavonoid care poate proteja ficatul de toxine și ajută ficatul în regenerarea celulelor noi. Silimarina este un antioxidant și anti-inflamator şi este adesea recomandat în cazuri de hepatită C, ciroză și alte boli de ficat, astfel cum a subliniat UMMC.

Extractul de armurariu

Extract de armurariu este unul dintre remediile cele mai bine-cunoscute pentru ficat, datorită eficienţei sale. Revista de cercetare Fitoterapia explică într-o cercetare recentă că extractul de armurariu conține un compus numit silimarina, care are proprietăți antioxidante, cum ar fi scăderea producţiei de radicali liberi. În plus, compusul previne agenţii toxici să adere la celule hepatice și a fost demonstrat ca previne afectarea ficatului. Articolul de cercetare din revista Fitoterapia, arata ca silimarina este utilizată pentru tratarea bolilor de ficat şi a hepatitei. Cu toate acestea, rezultatele pot varia în funcţie de condiţiile pre-existente şi alţi factori de sănătate.

Păpădia

Extractul de păpădie este folosit pentru o varietate de remedii din plante. Unul dintre efectele extractului de păpădie, arată Centrul Medical de la Universitatea din Maryland, este faptul că este un diuretic, ceea ce înseamnă că elimină apa din organism. Centrul constată că acest efect ar putea fi de ajutor pentru tratarea tulburărilor hepatice. În plus, Centrul Medical de la Universitatea din Maryland raportează că păpădia este adesea folosita pentru detoxifierea ficatului și poate îmbunătăți funcția ficatului. Flori de muşeţel Potrivit revistei medicale Herbalism, florile de muşeţel au alte beneficii decât înfrumuseţarea grădinii dumneavoastră. Într-un articol de specialitate, revista afirma că florile de mușețel au proprietăți carminative, ceea ce înseamnă că pot combate dezvoltarea de gaze în tractul gastro-intestinal sau la nivelul unor organe. Articolul recomandă utilizarea florilor de muşeţel sub formă de macerat la rece, ceea ce are efecte mult mai puternice decât dacă opăriți florile făcând ceai.

Frunze de mentă

Frunzele de mentă pot ajuta la prevenirea sau tratamentul de calculi biliari. Potrivit Global Healing Center, suplimentele nutritive pe baza de frunze de menta pot ajuta la îmbunătățirea fluxului de bilă de la ficat la vezica biliară. În plus, frunzele de mentă pot avea și beneficii directe pentru ficat. Centrul de vindecare „Global Healing Center? spune ca frunzele de menta conțin un ulei volatil care ar putea ajuta procesul de digestie și ajută la menținerea sănătății ficatului.

5 comentarii:

  1. I am very glad that you like my posts and I hope you will follow the blog in the future!
    Thanks a lot!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite. Noul An sa va aduca in dar sanatate, vise implinite, bucurii , liniste si armonie sufleteasca. LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani si multa sanatate si dvs! Un an nou plin de realizari si tot ce va doriti!
    Sarbatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dl POPA cu respect am fierea scoasa si am probleme cu ficatul va rog o recomandare mersi anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, domnule State!
      Scuze pentru raspunsul cam intarziat!
      Va recomand sa cititi si urmatoarele articole de pe blog:
      http://calivita-valcea.blogspot.ro/2016/06/ficatul-este-un-organ-extrem-de.html

      http://calivita-valcea.blogspot.ro/2013/11/sfecla-rosie-beneficiile-ei.html

      http://calivita-valcea.blogspot.ro/2016/05/ucigasul-neasteptat-al-celulelor.html

      In aceste articole, indeosebi in primul va recomand un suc natural utilizat cu succes in detoxifierea ficatului.

      Multa sanatate va doresc si toate cele bune!

      Ștergere