1. Miere si lamaie
Probabil te-ai obisnuit sa folosesti aceste doua alimente pentru a vindeca durerile in gat sau raguseala, nestiind ca ele sunt extrem de bune si pentru mahmureala. Incalzeste un ibric cu apa fierbinte si adauga-le pe cele doua, deoarece ele vor da o mana de ajutor organismului tau, care are trebuie sa proceseze alcoolul.
2. Banane
Atunci cand bei, nevoia de a merge la toaleta este din ce in ce mai mare, ceea ce inseamna si ca organismul tau se deshidrateaza enorm. Bananele contin potasiu, un compus care tine la distanta greata si oboseala caracteristice mahmurelii.
3. Sucul cu lamaie
Sucurile carbogazoase care contin lamaie galbena şi verde ar putea reprezenta cheia in tratarea mahmurelii, intrucat ajuta corpul sa proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii chinezi,
Bauturile carbogazoase care contin lamaie s-au numarat printre cele care grabesc procesul ALDH, astfel ca alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureala scade.

4. Un mic dejun consistent
Nu exista dovezi stiintifice care sa arate ca o felie de sunca si o omleta pot face minuni in privinta mahmurelii, desi unii prefera un meniu “gras” pentru a elimina alcoolul. Totusi, nutritionistii spun ca este suficient sa ai un mic dejun consistent cu alimente usor digerabile, cum ar fi cerealele integrale, ca sa scapi de arsurile la stomac.
5. Apa din belsug
Deshidratarea este vinovata pentru starea de rau pe care o resimti in mahmureala. Inlocuieste lichidul pierdut cu apa si sucuri naturale.
6. MicheladaMichelada este un cocktail mexican obtinut din bere amestecata cu suc de rosii, lamaie, sosuri variate si condimente. El se serveste intr-un pahar racit in prealabil, cu sare presarata pe margini si poate fi regasit sub o multime de variatiuni in intreaga America Latina, cu mici modificari la nivel de preparare in functie de tara in care te afli.
7. Ghimbir
Ghimbirul este folosit demult pentru combaterea greturilor si a raului de mare, deci poate fi adaptat de minune pentru combaterea mahmurelii. Prepara putin ceai din radacina acestei plante si apa fierbinte, adauga apoi sucul de la o portocala si zeama de la jumatate de lamaie peste ele. Nu in ultimul rand, pune si o lingurita de miere ca sa indulcesti bautura.
8. Muraturi
Poti sa deschizi si un borcan cu muraturi inainte de a merge la culcare. In Bulgaria se spune ca un pahar de iaurt din lapte de oaie te va scapa de durerile de stomac. Irlandezii au, insa, unul dintre cele mai ciudate remedii. Traditia populara spune ca o persoana care sufera de mahmureala trebuie ingropata pana la gat in nisip umed , daca vrea sa se trezeasca rapid dupa betie.
9. Bloody Mary
Un remediu de urgenta poate fi inca o gura de tarie. Zicala “cui pe cui” se scoate este valabila in cazul mahmurelii. Daca nu trebuie sa te prezinti urgent la munca si nici nu trebuie sa te conduci masina poti sa iti incepi dimineata cu un Bloody Mary. Explicatia? Organismul va fi preocupat sa se lupte cu noua cantitate de alcool si s-ar putea sa scapi pentru moment de neplacutele simptome, in timp ce sucul de rosii va aduce cateva vitamine bune in organism.
10. Ciorba de burta
Daca numai gandul la aceasta ciorba iti provoaca o stare neplacuta, afla ca in Turcia si in Mexic ea este considerata un remediu excelent impotriva mahmurelei.