O nouă speranță a fost acordată zilele trecute oamenilor bolnavi de
cancer din întreaga lume. Vestea bună vine din partea departamentului de Chimie
și Biochimie a Universității din Windsor, Canada. Studiul efectuat de
specialiștii de acolo a dezvăluit faptul că rădăcina păpădiei pur și
simplu “ucide” celulele infectate cu cancer, fără să dăuneze celorlaltor
celule ale organismului.
Savanții
canadieni au ajuns la concluzia – minunată, dacă ne întrebați pe noi – potrivit
căreia rădăcina firavei și atât de
desconsideratei păpădii are efecte mai puternice decât chimoterapie,
deoarece ucide COMPLET celulele atinse de această boală. În primă fază, echipa
condusă de Siyaram Pandey a observat că extractul de rădăcină de păpădie a împins la sinucidere una dintre
cele mai rezistente la tratamente celule canceroase – leucemia mieloidă cronică. Pentru ca mai apoi să
constate și faptul că tratamentul repetat cu doze mici de păpădie ucide, pur și
simplu, absolut ORICE tip de celulă
canceroasă.
John Di Carlo,
un bărbat în vârstă de 72 de ani – bolnav de leucemie – s-a convins personal de
puterile miraculoase ale acestei plante. După mai bine de 3 ani în care a fost
subiectul unor nenumărate, agresive și intense ședințe de chimioterapie,
bărbatul a aflat cu dezamăgire și stupoare că acestea nu au avut niciun efect.
Așa că a fost trimis de către echipa de medici care îl trata să își petreacă
ultimele zile în sânul familiei – nevasta și cei patru copii. Pentru că oricum
nu avea nimic de pierdut și doctorii nu îi oferiseră nicio altă alternativă,
John a început să bea zilnic ceai din
rădăcină de păpădie, ca ultimă bătălie a lui împotriva bolii
necruțătoare care îi măcina trupul. Potrivit presei nord-americane, la nici mai
mult nici mai puțin de 4 luni de la
prima cană de ceai-minune, cancerul bărbatului a intrat în remisie
evidentă.
Asta se
întâmpla în anul 2010. John este bine sănătos și în ziua de astăzi.
Această plantă
firavă are mult mai multe efecte curative decât ar părea la prima
vedere – spunem asta deoarece în viziunea majorității, păpădia e o simplă
buruiană nefolositoare, o “chestie” în care sufli ca să-ți pui dorințe.
Dimpotrivă, este extrem de valoroasă!
Provine din
Grecia și numele ei original este Taraxacum Officinale - “Remediu
oficial pentru boli”. Este un foarte bun
diuretic – lucru care stimulează
puternic secreția bilei -, vindecă arsurile stomacale, reduce nivelul
colesterolului, detoxifică ficatul, tratează probleme ale rinichilor, vindecă
boli de piele ușoare -arsuri de soare, acnee etc.
Frunzele
păpădiei – bogate în fibre, potasiu, fier, zinc, vitaminele A, C, D, E, K și o
parte din vitaminele din complexul B. Se știe de ani de zile că ea conține până
la 535% din doza necesară de vitamina C
și 110% din doza zilnică recomandată de vitamina
A.
Sunt folosite
și în gastronomie (salate, mai ales) – mai ales de către raw vegani. Florile se
folosesc în producerea anumitor vinuri. Iar – până acum, cel puțin, rădăcinile
erau folosite ca – nu o să ghiciți! -ca înlocuitor de cafea.
interesant si e bine ca ne imbatam uneori si cu astfel de sperante, de ...vise..ca avem incredere in puterea miraculoasa a acestei plante;daca boala intra in noi..isi urmeaza drumul... nu mai este cale de intoarcere! A dovedit-o !
RăspundețiȘtergereCu binecuvantari de zi frumoasa si reusita...
Ma bucur că vi s-a părut interesant articolul!
RăspundețiȘtergereImportant e să sperăm tot timpul, sa luptăm din toate puterile și, cel mai important, să avem credință în Dumnezeu!
Sper că îmi veți mai urmări blogul și în continuare!
Multă sănătate și toate cele bune!