vineri, 10 octombrie 2014

Puterea vindecătoare a inimii - științific demonstrată după 20 de ani

Institutul american HearthMath a descoperit că inima emite un câmp electromagnetic de
cinci mii de ori mai puternic decât câmpul pe care-l emite creierul". Este important să notăm această diferență de putere între câmpul electromagnetic al inimii și acela al capului pentru a înțelege importanța sentimentelor noastre, a iubirii, a recunoștintei, a aprecierii și a oricărei trăiri pozitive! Tot ce simțim și trăim ca sentiment frumos, pozitiv, înălțător (compasiunea, dragostea, blândețea, bunătatea, bucuria) creează ceea ce specialiștii au numit "coerența inimii", pe când trăirile negative, ca și gândirea corespunzătoare acestora creeaza "incoerenta inimii", generind emisii vibraționale în câmpul electromagnetic al inimii și al creierului nostru. Aceste câmpuri electromagnetice influențează deopotrivă corpurile noastre, ca și realitățile pe care le întâlnim în viața de zi cu zi.

Același institut a constatat ca, daca sintem furiosi timp de cinci minute, sistemul imunitar are nevoie de sase ore pentru a recupera puterea pierduta. De asemenea, daca traim cinci minute de compasiune si apreciere, imunitatea se imbunatateste cu 41 la suta. Am notat toate acestea pentru ca fiecare dintre noi sa inteleaga puterea de vindecare a inimii blinde si iubitoare, precum si puterea trairilor negative de a ne imbolnavi. In mod practic, putem intelege in fiecare moment al existentei daca ne aflam in inima sau am iesit din ea. De cite ori simtim si gindim negativ, ne infuriem, ne suparam, urâm, dezapreciem sau judecam in mod stramb sau agresiv (noi putem observa realitatea imediata, fara a o judeca) este semn ca ne indepartam de inima. Orice am gindi, am simti, am trai ca stare negativa ne semnaleaza ca am intrat in domeniul Egoului sau al "judecatii lumii".

Mintea omeneasca este conditionata de realitatea prezenta sau trecuta, de frica de viitor, de frica de pierdere sau de durere, asa incit ea va genera intotdeauna emotii negative cind va fi in fata unui eveniment de viata neplacut. Simplul fapt de a ne autoobserva aceasta negativitate si a alege spontan sa ne intoarcem la adevarul inimii noastre, o rugaciune repetata, o amintire frumoasa, apelul la ginduri bune, de speranta, de bucurie, de bine pentru tot ce ne inconjoara ne ridica vibrational incetul cu incetul pina acolo unde vom simti ca sintem din nou in armonie cu inima noastra. Daca vom gindi binele cel mai inalt al tuturor vom crea starea de "coerenta intre inima si minte", de armonie intre inima si minte, ceea ce ne va aduce o surpriza coplesitoare. Mai intai, se vor vindeca multe dintre afectiunile pe care le avem in corpul fizic. Dar, mai presus de orice, ne vom simti vindecati in suflete. Nu vom mai face eforturi pentru a gindi pozitiv, pentru a aprecia, pentru a darui, pentru a ne simti iubitori sau generosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu