miercuri, 28 august 2013

Indulcitorul natural minune

Suntem în permanentă   invadati de mesaje care ne îndeamnă să reducem consumul de zahăr, sare si băuturi alcoolice. Cu totii stim că,   pentru o stare fizică bună, asa ar trebui sa facem, dar putini dintre noi iau măsuri în această privintă, unul din motivele cele mai des invocate fiind lipsa de cunoastere a unor alimente sănătoase cu care sa le înlocuim pe cele pline de calorii si grăsimi.
Unul din cei mai dulci dusmani ai sănătătii noastre este zahărul. Alternative artificiale sunt. Există însă si un îndulcitor natural, care suferă putine procesări în procesul de productie, si care de curând a început să fie promovat si la noi. Este vorba despre îndulcitorul cu extract de stevie rebaudiană, numită si "iarba dulce a Paraguay-ului, care are o putere de îndulcire de până la 250 de ori mai mare decât a zahărului. Totodata, o lingurită din acest produs are un număr de calorii de până la 10 ori mai mic decât cel dat de o linguriță de zahăr.

3 comentarii:

  1. Buna dimineata si o toamna frumoasa sa aveti. Interesant si pare mult mai buna solutia decat cu zaharul obisnuit. Pentru noi ca alternativa la zahar folosim mierea de albine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, domnule Rosciuc! O toamna plina de realizari sa aveti!
    E mult mai sanatos zaharul extras din aceasta stevie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Incerc sa fac rost de niste butasi de vie nobila convenabil. Stiti o sursa?

    RăspundețiȘtergere