luni, 26 august 2013

Comoara stupului – în prim plan -LÃPTIŞORUL DE MATCÃ


Lăptisorul de matcă este produs de glandele hipofaringiene ale albinelor lucrătoare. Albinele lucrătoare il consumă in primele 3 zile de viaţă, iar regina stupului consumă toată viaţa exclusiv numai lăptişor de matcă. Astfel devin capabile să-şi indeplinească sarcinile. Iar rezultatele nu întârzie să apară. Isi sporesc greutatea de peste 200 de ori iar in timp ce albinele lucrătoare trăiesc 5 săptămâni, regina stupului trăieşte 5-6 ani. In acest timp depune zilnic mai multe mii de ovule.


De ce este Lăptişorul de matcă superhrănitor?

A fost studiat şi analizat de nenumărate ori.  Dintre produsele naturale, are cel mai ridicat conţinut de vitamina B5 (acid pantotenic). Este un rezervor uriaş de elemente minerale si vitamine.

Toţi aminoacizii esenţiali necesari construirii de proteine, se regăsesc în lăptişorul de matcă.

Are un conţinut semnificativ de acetilcolina, care are rol de neurotransmiţător. Această  substanţă este indispensabilă pentru starea de sănătate a sistemului nervos, pentru prospeţimea psihică. Ea nu poate fi gasită in nici un alt produs natural. Poate asa se explică faptul ca lăptişorul de matcă revigorează buna dispoziţie la persoanele vârstnice, ameliorant in mare măsură chiar şi cazul demenţei.

Medicina vestică introduce medicamente pentru cresterea nivelului acetilcolinei (mai ales in cazul bolii Alzheimer), insă nici un medicament nu poate concura cu lăptişorul de matcă, în care numeroase substanţe bioactive asigură ca efectul acetilcolinei să se producă fără efecte secundare.

Experienţele mele privind Lăptişorul de matcă

De-a lungul anilor, am experimentat de multe ori faptul că o cură de laptişor de matcă efectiv “deschide” celulele creierului şi creşte capacitatea de concentrare. Conform raportărilor unor studenţi,  consumul acestuia in cantitate mare in timpul sesiunii, a avut un efect atat de puternic, incât şi-au  adus aminte şi  ce nu au repetat.

Având in vedere faptul că lăptisorul de matcă conţine substanţe biogene cu rol in gestionarea hormonilor, organismul construieşte mult mai uşor hormoni cu ajutorul lor.  Şi anume acei hormoni care lipsesc. Dacă ne aflăm în perioada de menopauză se produc hormoni estrogeni, dacă este vorba de infertilitate se produc acei hormoni care sunt necesari pentru ca embrionul să se fixeze.

Este o mare bucurie să vezi o femeie gravidă care după ce a pierdut mai multe sarcini şi nu a putut fi ajutată de nici un produs pe bază de hormoni acum aşteaptă sănătoasă, naşterea unor gemeni.

De multe ori primim de la femei aflate la menopauză care nu au putut dormi noaptea, au fost obosite şi depresive confirmări privind imbunătăţirea semnificativă a stării lor.

Datorită efectului complex al lăptişorului de matcă, s-a constatat creşterea secreţiei de lapte la femeile care alăptează. Lăptişorul de matcă complectează pe de o parte vitaminele şi mineralele, pe de altă parte are efect pozitiv asupra glandelor endocrine.

Am observat imbunăţiri şi la inflamaţii musculare. O afecţiune dureroasă la cot ce dura de ani de zile, s-a “remediat” definitiv în urma unui tratament cu lăptişor de matcă .

Mulţumită efectului asupra estrogenilor, s-au evidenţiat rezultate pozitive şi asupra osteoporozei.

Efectul deosebit al laptişorului de matcă in imbunătaţirea capacităţii fizice se poate observa mai ales în cazul copiilor. In pediatria neonatală, s-au observat creşteri în greutate chiar şi la prematuri care au fost declaraţi ca fiind fără speranţă. Desemenea bătrâni slăbiţi prind putere, le creşte pofta de mâncare şi devin mai revigoraţi psihic.

Situaţiile de stres sunt inevitabile. Le trăim zi de zi. Modul in care reacţionăm la ele depinde de cât de toleranţi suntem la stres. Lăptişorul de matcă ajută şi in acestă situaţie.

Efectul tratamentului extern este deasemenea  deosebit. Se poate aplica direct pe piele pe care o netezeşte şi indepărteaza diferite pete. Poate concura cu oricare produs cosmetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu