miercuri, 14 august 2013

Drojdia, o uzina de medicamente

       Cura cu drojdie de bere intinereste, vindeca boli si reda vitalitatea organismului
    Drojdia de bere e un leac miraculos cunoscut inca din vechime. Chiar daca stramosii nostri nu aveau laboratoare ca cele de astazi, ei stiau ca drojdia de bere contine toate elementele de care are nevoie organismul uman pentru a functiona bine. Tratamentul cu aceast aliment ieftin si la indemana vindeca bolile si fortifica organismul. Drojdia nu e doar ingredientul necesar prepararii bauturilor alcoolice, ci si sursa de energie, sanatate si frumusete.
  • Aliment viu
    Drojdia de bere este o ciuperca-minune. Saccharomyces cerevisiae are dimensiuni microscopice, dar se comporta ca o adevarata uzina de medicamente. Contine nu mai putin de 17 vitamine diferite (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 saruri minerale si circa 46% proteine. I s-a dat numele de drojdie vie, fiind un aliment natural complet, util in terapia si profilaxia multor boli. Consumul frecvent al drojdiei de bere are efect regenerator, care poate ajuta organismul sa ramina tanar si in forma. Persoanele in varsta care iau drojdie de bere, pot constata in doar cateva luni o ameliorare a starii generale si un surplus de energie binefacatoare. O armata de celule vii patrunde in organism in timpul curei cu drojdie. Acestea ataca toxinele care circula in sange si intareste sistemul imunitar. In plus, reface flora intestinala distrusa de medicamente si antibiotice. Este un ingredient minune pentru un ten sanatos si dieta de slabire.
  • Proaspata sau uscata
    Exista mai multe feluri de drojdie de bere, oricare e buna in terapie. Totusi, e de preferat drojdia de bere cultivata pe cerealele maltate si nu drojdia de bere obisnuita, care are mai putin cu 70% vitamine. Drojdia proaspata  este ingredientul care face sa creasca aluatul. Are culoare bruna si miros de bere. Se consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere de albine, frecandu-se pana se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara. Drojdia uscata se gaseste la pliculete. E mai putin eficienta din punct de vedere terapeutic dar poate fi folosita in lipsa celei proaspete. In jumatate de litru de suc de morcovi, se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, fractionata in 3 reprize. Tabletele de drojdie din farmacii si magazinele naturiste, sunt comprimate foarte eficiente in terapie. Se administreaza conform prospectului.
  • Tratament cu lingurita
    Cura de drojdie de bere are eficienta daca este urmata timp de 3-4 luni. Se administreaza de 2-4 ori/zi, dimineata si seara. Poate fi amestecata cu lichide, dar trebuie obligatoriu luata intre mese. Dizolvata si bauta inainte de masa, taie pofta de mancare, micsorand numarul de calorii primite de organism. Efectele unei linguri de drojdie de bere se resimt aproape imediat si se mentin timp de mai multe ore. Doza zilnica pentru un adult este de trei lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara. La copii, stimuleaza procesele de crestere, ajuta la dezvoltarea psihica si intelectuala armonioasa. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este de o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti. Drojdia de bere poate fi luata si amestecata cu legume sau in supa.

  • Retete de sanatate
    Pentru intarirea sistemului imunitar, se pune intr-o ceasca drojdie de bere cat o nuca si o cantitate egala de miere, deasupra. Se lasa 10 minute, apoi se amesteca bine. Se administreaza dimineata si seara, inainte de mese, 4 zile/luna. in cazul anemiei se recomanda urmatoarea reteta: intr-un vas de sticla, se pun 1/2 litru lapte dulce, 4 linguri drojdie de bere, o ceasca de lapte praf degresat, o lingura de miere de albine. Se amesteca pana se dizolva mierea complet. Se mai adauga 1/2 litru lapte proaspat. Se bea o cana intre mese si una seara, la culcare. Cantitatea ajunge pentru doua zile. Drojdia folosita trebuie sa fie proaspata. Tratamentul se face cate 10 zile, cu 10 zile pauza.

2 comentarii: