duminică, 27 martie 2016

Ceai natural pentru somn

         Vă prezint mai jos o rețetă naturală de somnifer, un ceai ușor de preparat, aromat și sănătos.
Pentru a prepara o cană de ceai, vom avea nevoie de următoarele ingrediente: coaja de la o banană, un baton de scorțișoară, un pliculeț de ceai de lavandă și coaja de la o jumătate de lamâie.
Modul de preparare:
        Se poate folosi cu încredere o banană din comerț, dar ea trebuie curățată în prealabil, astfel: se clătește energic cu oțet tare, apoi se scufundă 1 minut în soluție de apă cu bicarbonat de sodiu și la sfârșit se mai clătește o dată în jet de apă rece.
       În același timp, se pun la fiert 300 ml de apă până a dat în clocot. Apoi se adaugă în apa clocotindă coaja de banană curățată în prealabil și se lasă 10 minute. După această operațiune, se oprește focul, se scoate coaja de banană și se adaugă în ceai batonul de scorțisoară, pliculețul de ceai de lavandă și coaja de la lămâie. Se lasă 5 minute la infuzat, apoi se strecoară și se poate consuma.
Se recomandă a se bea acest ceai cu 10-15 minute înainte de somn, deoarece dă stare de somnolență.
        Este cel mai puternic somnifer natural. Aşa consideră specialiştii ceaiul de coji de banane. Acestea conţin o combinaţie uimitoare de substanţe care ajută organismul să se relaxeze şi să aibă un somn liniştit. Astfel o cană de ceai poate combate insomnia şi chiar strarea de stres. Doar că majoritatea românilor habar n-au de proprietăţile cojilor de banană.
        Coaja de banană conţine magneziu, care previne întreruperea somnului şi trezirile din timpul nopţii, potasiul, care ajută muşchii şi vasele de sânge să se relaxeze şi triptofanul, un aminoacid folosit frecvent în tratarea tulburărilor de somn. De asemenea, cojile de banană sunt un excelent tratament împotriva depresiei şi anxietăţii, fiind o sursă naturală de serotonină, substanţă responsabilă pentru starea de bine. Să nu mai vorbim de faptul că sunt foarte bogate în fibre vegetale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu