duminică, 24 februarie 2013

Fumatul - un rau nenecesar


Fumatul este extrem de daunator sanatatii noastre!
Parintii, profesorii sau reclamele de la televizor ti-au spus adevarul fara sa exagereze deloc. „Tutunul dauneaza grav sanatatii” nu este o amenintare sau ceva menit doar sa te sperie, ci este un fapt demonstrat, din pacate, de milioanele de cazuri de imbolnaviri si chiar decese in randul fumatorilor.
Fumatul poate cauza boli foarte grave, cum sunt cancerul la plamani, bolile de inima sau ale aparatului respirator, boli care iti pot aduce moartea. Chiar daca acum esti tanar si astfel de pericole par foarte indepartate, ar trebui sa stii ca ele sunt totusi extrem de reale si ti se pot intampla chiar si tie. De altfel, desi sunt cele mai grave consecinte care pot aparea, exista si alte modalitati in care fumatul dauneaza sanatatii, pentru ca iti afecteaza intreg sistemul imunitar, care este un fel de „sistem de paza” al corpului tau.
O data ce sistemul imunitar este „ametit” de fumul de tigara, te vei imbolnavi mult mai usor decat daca n-ai fuma, adica ai putea sa racesti mai usor sau sa fii mai lipsit de aparare in fata unor infectii.
Nici sistemul tau osos nu mai este atat de rezistent, astfel ca, atunci cand cazi chiar si la fotbal, cand mergi cu bicicleta sau te joci, poti sa-ti rupi o mana sau un picior mai usor pentru ca oasele tale sunt slabite din cauza fumatului. Daca nici asta nu crezi ca ar putea sa ti se intample, ar trebui sa stii ca exista si alte efecte neplacute ale fumatului:
• Probleme ale tenului: substantele toxice pe care le contin tigarile impiedica oxigenul si nutrientii sa ajunge la piele, astfel incat fumatorii sunt mai palizi si au o culoare mai bolnavicioasa a pielii.
• Dintii si unghiile se ingalbenesc
• Respiratia este urat miroasitoare, la fel si parul sau hainele

Un comentariu:

  1. This is like a good resource of which you’re giving therefore you present the item separate intended for zero cost. When i really enjoy finding web-sites of which know this valuation connected with giving some sort of superior source of information intended for cost-free. It is this older what exactly approximately happens close to habit

    RăspundețiȘtergere