Se prepara foarte usor, este foarte sanatos si da un gust deosebit Preparatelor dumneavoastra. Eu il folosesc de cativa ani si, pe langa faptul ca are o aroma placuta, e si foarte sanatos.
Se pun pe fundul unei sticle mai mari cativa catei de usturoi, morcov taiat felii, cateva frunze de leustean si de telina, o crenguta de cimbru, marar, cateva crengute de patrunjel, piper boabe, ardei iute dupa gust sau boia, cateva foi de ceapa, masline de orice fel (sau 50 ml de ulei de masline) si se umple sticla cu ulei obisnuit din comert.
Se pot incerca mai multe combinatii. Condimentele se pot adauga dupa preferinta. Pentru o aroma mai speciala se pot pune si cateva frunze de menta.
Daca vreti sa obtineti un ulei mai special, se pot adauga si cateva boabe de soia.
Se pastreaza la maxim 20 de grade si se adauga in diverse preparate. Eu il folosesc indeosebi la salate.
Se poate prepara asemanator si otetul balsamic, inlocuind uleiul cu otet.
Se pun pe fundul unei sticle mai mari cativa catei de usturoi, morcov taiat felii, cateva frunze de leustean si de telina, o crenguta de cimbru, marar, cateva crengute de patrunjel, piper boabe, ardei iute dupa gust sau boia, cateva foi de ceapa, masline de orice fel (sau 50 ml de ulei de masline) si se umple sticla cu ulei obisnuit din comert.
Se pot incerca mai multe combinatii. Condimentele se pot adauga dupa preferinta. Pentru o aroma mai speciala se pot pune si cateva frunze de menta.
Daca vreti sa obtineti un ulei mai special, se pot adauga si cateva boabe de soia.
Se pastreaza la maxim 20 de grade si se adauga in diverse preparate. Eu il folosesc indeosebi la salate.
Se poate prepara asemanator si otetul balsamic, inlocuind uleiul cu otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu