joi, 27 februarie 2014

TOP 10 Cei mai sanatosi samburi de fructe si beneficiile acestora

Putini stiu ca banalii si nesuferitii samburi, pe care ii aruncam cat colo cand dam de ei in mijlocul unui fruct, au calitati curative nebanuite. Unul singur contine o energie embrionara si o dotare biochimica capabila sa dezvolte un copac inalt de zece metri. Va prezentam mai jos cativa dintre cei mai sanatosi samburi de fructe si beneficiile acestora:
 
1masline
10. Samburii de masline
Samburii de masline dupa macinare fina, sunt buni pentru purificarea singelui, revigorarea circulatiei sanguine, revitalizarea pielii si eliminarea impuritatilor, lasand pielea moale si matasoasa. In plus, in Grecia Antica se credea ca maslinele mancate cu samburi pot contribui la marirea potentei sexuale si a fertilitatii feminine.
1caise
9. Samburii de caisa
Samburii de caisa au un conținut bogat in vitamina A, C, vitamine din complexul B si cel mai important pentru naturisti, samburele de caisa contine amigdalina(sau vitamina B17), o substanta folosita in tratamentul cancerului.
1struguri
8. Samburii de strugure
Samburii de strugure nu trebuie aruncati, ci mestecati impreuna cu boaba. Ei ajuta la vindecarea enteritelor, a hepatitelor si a infectiilor respiratorii. Sunt recomandati si in cazul cardiopatiilor ischemice, al colesterolului ridicat ori pentru hipertensiune. Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.
1lamaie
7. Samburii de lamaie
Samburii de lamaie se zdrobesc (10-12 samburi) in ceai de menta si putin alcool si se consuma in fiecare dimineata, pe nemancate, timp de trei saptamani, avand efecte contra febrei si ca vermifug. Samburii pisati se amesteca cu miere si se administreaza in fiecare dimineata in combaterea oxiurilor, timp de 5-6 zile consecutiv.
1pepene-rosu
6. Samburii de pepene rosu
Samburii de pepene rosu contin zinc, fier, omega 6, proteine si fibre care se absorb usor. Pe langa efectul antioxidant, samburii consumati ca atare sunt diuretici si protejeaza impotriva pietrelor la rinichi.
1rodie
5. Samburii de rodie
Cercetarile demonstreaza ca mancatul samburilor de rodie blocheaza producerea de radicali liberi de catre UV, care pot eroda colagenul – suportul structural al pielii – si duce la producerea ridurilor. Daca mananci samburi de rodie sau daca bei o cesca de suc de rodie in fiecare zi, pielea ta va arata mult mai neteda si mai elastica.
1litchi
4. Samburii de litchi
Extractul de samburi de litchi are beneficii anti-imbatranire, intinerind pielea prin stimularea productiei de colagen in organism, hidrateaza pielea si o pastreaza neteda si catifelata, normalizeaza pH-ul pielii la pH-ul ideal de 5.0 – 5.5, previne hiperpigmentarea.
1cirese
3. Samburii de cirese
Pernuta cu samburi de cirese, denumita si pernuta anticolici, a fost folosita din cele mai vechi timpuri in Elvetia. Cei care o utilizau s-au bazat pe proprietatile ei terapeutice, datorita capacitatii de inmagazinare atat a caldurii cat si a racelii, care poate fi folosita la alinarea durerilor de diferite tipuri. Este folosita drept tratament pentru tratarea durerilor cauzate de colici la bebelusi. Este remediul natural pentru tratatea durerilor de rinichi, durerilor de burta/menstruale, trateaza 100% natural dureri de spate, dureri reumatice sau dureri musculare.
1gutuie
2. Samburii de gutuie
Cand tusea va sacaie zile in sir, exista un leac de a carui eficienta s-au convins cei care se confrunta cu astfel de episoade. Pentru calmarea crizelor, beti o infuzie preparata dintr-o lingurita cu samburi de gutui, uscati foarte bine, la o cana cu apa clocotita. Cand ceaiul este cald, adaugati o lingura de miere. Beti cate trei cesti pe zi.
1fistic
1. Samburii de fistic
Samburii de fistic contin apa, vitamina E, amidon, magneziu, fibre, materii grase, zaharoza, antioxidanti, hidrati de carbon, carotina, fier, acid nicotinic, tiamina, materii proteice, materii extractive, luteina, zeaxantina, cenusi, celuloza. Scade colesterolul, asigura elemente nutritive si antioxidanti care intaresc rezistenta organismului, astfel este benefic pentru inima, prevenind bolile cardiovasculare.

2 comentarii:

  1. Buna dimineata, Foarte utile informatiile, mai ales ca de cele mai multe ori, majoritatea dintre noi, ignoram samburii si semintele unor fructe, De retinut si incercat pentru viitor. O zi buna si un sfarsit de saptamana linistit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca vi s-au parut utile informatiile si sper sa urmariti site-ul si pe viitor!
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere