sâmbătă, 13 august 2016

Vitamina D - Activatorul sistemului imunitar

Vitamina D sau calciferolul este o vitamină liposolubilă, cunoscută și ca „vitamina soarelui”, deoarece este singurul nutrient pe care îl obținem de la soare. Această vitamină este de fapt un hormon produs în piele, în urma expunerii acesteia la razele ultraviolete ale soarelui, care este mai apoi activat de către ficat și rinichi. Vitamina D se găsește în germenii de grâu, în uleiurile vegetale și în majoritatea vegetalelor proaspete. De asemenea, spun cercetătorii, o mai găsim în polen, laptele integral, gălbenușul de ou și peştele gras. Dar asimilarea vitaminei D doar din hrană nu este suficientă. Ea trebuie neapărat asociată cu expunerea la soare şi, eventual, administrarea de suplimente. Doza zilnică recomandată este de 2.000 de unități, iar un aport suficient din acest nutrient este eficient nu doar în menţinerea sistemului osos sănătos, ci şi în cazurile de cancer sau de diabet. Studiile au arătat că vitamina D este indispensabilă în buna funcţionare a inimii, pancreasului, musculaturii şi creierului.

Lumea modernă este bântuită de epidemia deficienţei de vitamina D. Aceasta nu doar se extinde alarmant, ci este şi cauza principală a unor boli grave, precum cancerul, diabetul, osteoporoza şi afecţiunile inimii. Un studiu american, publicat în martie 2010 în revista Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, a arătat că un procent şocant (59% din populaţie) suferă de deficienţă de vitamina D. În acelaşi timp, 25% dintre persoanele testate în cadrul acestui studiu prezentau un nivel extrem de scăzut de vitamina D în corp. Autorul principal al studiului, dr. Richard Kremer, de la Centrul de Sănătate al Universităţii McGill, afirmă: „Nivelurile mici de vitamina D sunt asociate cu o gamă largă de boli, cele mai grave fiind cancerul, osteoporoza şi diabetul, precum şi tulburări cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar”. Acest studiu confirmă existenţa unei legături clare între deficienţa de vitamina D și apariția bolilor, precum și faptul că razele soarelui facilitează eliminarea grăsimii din organism.

Cercetări mai recente, precum cele desfăşurate la Universitatea din Copenhaga, au dezvăluit faptul că vitamina Dactivează sistemul imunitar, prin „armarea” celulelor T, astfel încât acestea să combată infecţiile. Această cercetare, condusă de prof. Carsten Geisler, a arătat că, fără vitamina D, celulele T ale sistemului imunitar rămân adormite, neoferind protecţie contra invaziei microorganismelor şi virusurilor. În schimb, prezenţa vitaminei D în circuitul sanguin face ca celulele să fie „armate” şi să detecteze invadatorii, distrugându-i şi eliminându-i din organism. Cu alte cuvinte, vitamina D acţionează precum cheia maşinii dv.: Maşina nu va porni decât după ce aţi introdus cheia în contact şi aţi pornit motorul. În acelaşi fel, sistemul dv. imunitar nu va funcţiona decât dacă va fi activat, din punct de vedere biochimic, de vitamina D.

Dacă începeţi sezonul rece cu o deficienţă de vitamina D, sistemul dv. imunitar este practic lipsit de apărare împotriva gripei. De aceea, persoanele care se îmbolnăvesc în această perioadă sunt cele care petrec mult timp în casă sau își desfăşoară activitatea la interior, având astfel o deficienţă cronică de vitamina D.

Descoperirile legate de „armarea” sistemului imunitar de către vitamina D au fost publicate în revista Nature Immunology. Din comentariile ulteroare pe marginea articolului, rezultă că și alți cercetători au ajuns la aceeaşi concluzie: vitamina D este importantă pentru absorbţia calciului, iar deficitul ei implică boli grave, precum cancerul şi scleroza multiplă. Dar ce nu realizaseră ei este faptul că „vitamina D este crucială pentru activarea sistemului imunitar – lucru care ne este clar acum”. Se pare însă că Organizația Mondială a Sănătății și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au ignorat această cercetare. Vitamina D ar fi mult mai eficientă şi mai puţin costisitoare în combaterea epidemiilor decât vaccinurile, mai ales că vaccinurile nu-şi fac efectul decât în prezenţa unei reacţii a sistemului imunitar, iar pentru această reacţie, prezenţa vitaminei D în corp este indispensabilă! Mai mult, vaccinurile prezintă numeroase efecte secundare, printre care afecţiuni neurologice grave, în timp ce singurul efect secundar al vitaminei D este că previne și apariţia a 77% din cazurile de cancer...

Ceea ce reiese clar în urma studiilor este că deficienţa de vitamina D poate fi  numitorul comun al majorităţii bolilor degenerative moderne cu efect devastator. Pacienţii cu insuficienţă renală suferă toți de deficienţă de vitamina D, iar diabeticii se află de obicei în aceeaşi situaţie. Bolnavii de cancer, precum şi persoanele cu osteoporoză şi scleroză multiplă prezintă aproape în toate cazurile o deficienţă gravă de vitamina D. De fapt, deficienţa de vitamina D este cauza principală a atât de multor afecţiuni degenerative, încât doar corectarea acestei deficienţe în rândul populaţiei ar putea ruina industria de asistenţă medicală, orientată spre profit, care domină medicina zilelor noastre. Cu alte cuvinte, educaţi populaţia în legătură cu vitamina D, şi industria cancerului va suferi pierderi financiare devastatoare (s-a demonstrat că vitamina D previne 5 dintre toate tipurile de cancer).

Acesta ar putea fi motivul pentru care multe companii şi organizaţii non-profit, a căror autoritate, putere și prosperitate depind, în mare măsură,de boala canceroasă, se angajează atât de activ în lupta împotriva conştientizării importanţei vitaminei D. National Cancer Institute din SUA, de pildă, cea mai prosperă organizaţie non-profit la nivel mondial, publică neîncetat reclame care ocupă o întreagă pagină, cu scopul de a înspăimânta oamenii în legătură cu razele solare, menţinându-i astfel în starea de deficienţă de vitamina D. Această deficienţă serveşte intereselor ,acestei instituţii, care în acest fel se asigură că oamenii vor rămâne în continuare susceptibili de a face cancer, chiar dacă ar putea beneficia gratuit de un remediu deja accesibil, – razele solare.
 
Nici FDA (Agenția pentru controlul alimentelor și al medicamente din SUA) nu are vreun interes ca oamenii să afle adevărul despre vitamina D, deoarece populaţia informată ar consuma mai multe alimente și suplimente cu vitamina D, reuşind astfel să prevină boli şi afecţiuni pe care industria farmaceutică se bazează pentru profiturile sale. Fiecare pacient care ia vitamina D induce o pierdere financiară, care reprezintă banii plătiţi pe medicamente în tratarea cancerului, diabetului sau afecţiunilor inimii. Dar nici organizaţiile non-profit din industria cancerului nu vor ca oamenii să afle adevărul despre vitamina D. Ei preferă să vândă în continuare produse ridicole, ca „Panglica roz” (simbolul pentru combaterea cancerului de sân) pretextând strângeri de fonduri pentru continuarea cercetărilor, în căutarea remediului pentru cancer, o căutare fictivă, sortită eşecului, deoarece razele solare au vindecat şi prevenit cancerul încă din momentul apariţiei omenirii pe această planetă. Strămoşii noştri nu erau nevoiţi să alerge după un remediu sau să strângă fonduri pentru un tratament de vindecare; ei pur şi simplu păşeau în lumina soarelui, fiind protejați de cancer prin expunerea la acţiunea razelor lui. Plimbarea pe afară constituie vindecarea de cancer despre care industria de profil susţine că necesită miliarde de dolari pentru cercetări.

Adevărul este că medicina modernă are tot interesul ca oamenii să rămână ignoranţi în ceea ce priveşte efectele vindecătoare ale vitaminei D. Supravieţuirea financiară a industriei medicale depinde de acest lucru, astfel încât cele mai influente organizaţii medicale vor diminua sistematic importanţa acestei vitamine, refuzând s-o recomande pacienţilor. National Cancer InstituteKomen for the CureAmerican Health AssociationAmerican Medical AssociationFood and Drug Administration, toate refuză să recomande vitamina D, promovând în schimb medicamentele sintetice, patentate, aducătoare de profituri uriaşe, şi care nu vindecă nimic. În principiu, în industria de asistenţă medicală există o conspiraţie a tăcerii în ceea ce priveşte vitamina D, această industrie depinzând de bolile amintite, care le aduc bani în mod constant. Bineînţeles, această tăcere va persista, deoarece companiile au scopul de a genera profit şi, dacă faci parte dintr-o afacere care scoate bani de pe urma bolilor, nu te prezinţi în faţa oamenilor spunându-le cum să se trateze gratis. Din punctul de vedere al industriei medicale, orientată doar spre profit, educarea oamenilor despre vitamina D n-are niciun sens.

Nu se poate ascunde la nesfârşit adevărul despre vitamina D. Rezultatele cercetărilor ştiinţifice independente sunt incontestabile. Iată câteva adevăruri:

- Majoritatea populaţiei din țările avansate suferă de o deficienţă de vitamina D. 
- Deficienţele de vitamina D promovează, printre alte probleme de sănătate, cancerul, diabetul, osteoporoza, afecţiunile renale, depresia, obezitatea şi afecţiunile inimii.
- Deficienţa de vitamina D poate fi remediată cu o suplimentare cu vitamina D sau, și mai bine, prin expunerea raţională la acţiunea razelor solare.
- Produsele de protecţie împotriva radiaţiilor solare împiedică generarea vitaminei D la nivelul pielii, cauzând o deficienţă în rândul celor care utilizează astfel de produse.
- Remedierea deficienţei de vitamina D ar reduce semnificativ apariţia afecţiunilor degenerative în rândul populaţiei, economisind naţiunii miliarde de dolari, reprezentând cheltuielile colective de asistenţă medicală pentru următorul deceniu.
- Suplimentele de vitamina D sunt ușor accesibile. Prevenirea bolilor prin administrarea lor reprezintă o investiţie mică în sănătate, care este răsplătită însutit prin eliminarea cheltuielilor legate de asistenţa medicală. 
- Vitamina D este extrem de sigură. Din reacţia celor care-şi administrează suplimente cu vitamina D reiese că nu produce efecte secundare negative nici la doze zilnice aparent mari, precum 4000-8000 unităţi (de 10 ori mai mare decât DZR-ul – doza zilnică recomandată).
- Deficienţa de vitamina D este cauzată în mare măsură de stilul de viaţă modern, desfăşurat în spaţii închise. Oamenii trăiesc, muncesc şi se relaxează în casă, sub lumină artificială. Acesta este motivul absenţei expunerii la lumina naturală, prin care se generează vitamina D.
- Vitamina D reduce considerabil riscul de boli infecţioase, ca gripele. Ea activează sistemul imunitar şi-i facilitează funcţionarea agresivă în combaterea invaziei virale.
- Vitamina D depăşeşte ca eficienţă vaccinurile.
- Vitamina D depăşeşte ca eficienţă medicamentele anticancerigene.
- Vitamina D depăşeşte ca eficienţă medicamentele pentru vindecarea osteoporozei.
- Vitamina D vindecă mai eficient diabetul decât medicamentele anti-diabet.

Așadar, vitamina D este mai sigură, mai eficientă şi mult mai convenabilă decât medicamentele vândute la preţuri de monopol. Mai mult, prin natura sa, este evident compatibilă cu organismul uman, din moment ce corpul uman produce efectiv vitamina D, când are această ocazie (este expus la acţiunea razelor solare).

Toate aceste adevăruri evidente despre vitamina D, ne pun pe gânduri: cum se explică faptul că reformele în sănătate nici măcar nu menţionează acest nutrient? Dacă vrem cu adevărat să reformăm sănătatea naţiunii, trebuie să începem cu remedierea acestei epidemii de deficienţă de vitamina D în rândul populaţiei. Când vine vorba de menţinerea sănătăţii oamenilor, toate medicamentele din lume nu pot face cât poate vitamina D... simplu, convenabil şi sigur.  Nu ne costă nimic. Nu avem nevoie de reţetă. Nu trebuie să consultăm medicul. Nici măcar nu trebuie să cumpărăm suplimente pentru a intra în posesia vitaminei D. Doar să facem o plimbare afară, sub lumina soarelui, şi vom iniţia singuri procesul de autovindecare al organismului nostru.

Tocmai această idee, că pacienţii îşi pot vindeca singuri cancerul plimbându-se în natură, este cel mai temut lucru în lumea medicinii alopate şi a industriei de medicamente și vaccinuri. Industria farmaceutică este speriată de moarte la ideea că oamenii vor deveni educaţi în materie de nutriţie şi-şi vor da seama că vitamina D singură elimină nevoia de sute de medicamente şi vaccinuri potenţiale. Această vitamină declanşează procesele de vindecare, protejează corpul de boli şi singura ameninţare pe care o constituie este asupra profitabilităţii industriei de asistenţă medicală, care domină astăzi medicina. Dacă medicina modernă ar putea interzice vitamina D, ar face-o imediat. Dar, pentru că așa ceva nu e posibil, medicina de stat și aliatele sale de nădejde, concernele farmaceutice, au decis să ducă o campanie susținută împotriva soarelui.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu