marți, 14 iunie 2016

Oul hiperimun - încetinirea îmbătrânirii


Ceea ce părea un vis al viitorului a devenit realitate! Oul hiperimun a fost  produs într- fermă secretă din România. Este locul unde, prin intermediul unui aliment banal așa cum este oul, se poate produce un super-aliment pentru imunitate, adică un produs complex care, în cazul din țara noastră, are
puterea de a înlocui antibioticele.
 
Totul a pornit acum șase ani, când echipa de cercetători de la Romvac, cel mai mare producător de vaccinuri
veterinare din România de peste 40 de ani, a început să colaboreze cu medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Aceștia au recoltat cele mai periculoase bacterii de la pacienți care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice. Mai departe, cei de la Romvac au făcut vaccinuri cu care, mai apoi au imunizat găinile de laborator. Rezultatul? Toată informația privind bacteriile rezistente la antibiotice au fost transferate în gălbenușul de ou sub forma imunoglobulinei Y (IgY, anticorpi produși în mod natural de găină).
 
”Munca echipei noastre de la Romvac a făcut să putem izola imunoglobulina, să o extragem și apoi să facem din ea gama Imunoinstant, o gamă de suplimente alimentare se pot trata, țintit, exact acele infecții cu bacterii care nu răspund la antibiotice. Avem deja 18 produse pentru diferite bacterii, iar dacă pacientul are un alt tip de infecție, pe baza analizelor și a probelor recoltate, putem produce tratamentul personalizat”, explică directorul general al Romvac Company, Constantin Chiurciu.
 
În afară de suplimentele alimentare, cercetătorii de la Romvac au reușit să creeze și ceea ce se numește oul hiperimun, adică un produs alimentar care, prin intermediul unei cure făcute timp de o lună, imunizează
organismul împotriva celor mai periculoase bacterii, inclusiv Escherichia coli (cea care a infectat bebelușii din județul Argeș), Acinetobacter baumannii, Streptococcus pneumonia, Escherichia coli, Staphylococcus pneumonia, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium. De precizat și că oul de la Romvac nu este
medicament, ci un aliment care reprezintă un sprijin imunitar pentru organism și care se poate administra la orice vârstă, inclusiv gravidelor sau mamelor care alăptează.
 
”Ouăle sunt produse de găini obișnuite, într-o fermă autorizată din România, dar al cărei nume am convenit să nu îl facem încă public din motive ce țin de faptul că noi am depus șase brevete de invenție pentru munca noastră la Romvac. 

Oul hiperimun PC2 se prepară prin introducerea lui ca atare,în apă clocotită(100°C) și fierbere timp de 4 minute, după care se introduce rapid sub jet de apă rece. După fierbere, gălbenușul trebuie să fie moale. Oul poate fi consumat și sub formă de șodou, amestecat cu lapte călduț si miere, fie integral (pentru persoanele care tolerează albușul), fie numai prin folosirea gălbenușului. Consumul Oului hiperimun PC2 se repetă zilnic, timp de minim 30 de zile, consecutive. Se va consuma un ou pe zi. La persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau cu afecțiuni cronice, consumul oului se poate face în mod susținut, timp îndelungat.
Pe viitor, posibilitățile descoperirii celor de la Romvac sunt nelimitate.
Pierderea funcţiilor sistemului imun datorită imbătrânirii poartă numele de imunosenescenţă. Acest termen a fost introdus pentru prima dată de Dr. Roy Walford, profesor emerit al departamentului de medicină patologică şi de laborator din cadrul UCLA precum şi fost membru al consiliului de consultanţă medicală privind prelungirea duratei de viaţă. În cartea sa, The Immunologic Theory of Aging (Munksgaard, 1969), Dr. Walford explică în detaliu faptul că declinul sistemului imun este cauza majoră a îmbătrânirii sistemice, incluzând creşterea riscului apariţiei cancerului, infecţiilor şi a inflamaţiilor.
Preocuparea cercetătorilor de a găsi diverse soluţii de tratare a bolilor începe de cele mai multe ori prin studierea sistemului imun uman. Fără acest
ʺperete invizibilʺ de aparare asigurat de un sistem imun bine reglementat, omul este susceptibil de aproape orice boală imaginabilă, de la pneumonie, la artrită şi diabet. Chiar şi cancerul sau bolile cardiovasculare profită rapid de punctele slabe sau de supra-activitatea funcţiilor imune normale.
 
Infecţiile şi cancerul apar atunci când sistemul imun işi pierde capacitatea normală de supraveghere sau control intens. Bolnavii de cancer sunt deosebit de vulnerabili la infecţii doarece atât boala cât şi terapiile aplicate pentru tratamentul ei slăbesc în continuare sistemul imun. Pe de altă parte, bolile autoimmune apar atunci când restricţiile naturale ale reactivităţii sistemului imun scad, permiţând să apară în loc un raspuns inflamatoric necontrolat care, la rândul său, poate creşte riscul apariţiei cancerului.
 
Veştile bune sunt reprezentate de faptul că prin protejarea sau chiar oprirea îmbătrânirii sistemului imun putem intarzia substanţial impactul patologic al îmbătrânirii însăşi. Oamenii de ştiinţă caută în mod constant noi metode de stimulare a imunităţii prin intermediul suplimentelor alimentare, dietelor, exerciţiilor, odihnei şi bineînţeles prin intermediul medicaţiei costisitoare la care face apel industria farmaceutică.
 
Oamenii de ştiinţă au descoperit un mod foarte interesant de a asigura un suport imunologic natural utilizând proteinele imuno-protectoare din componenţa ouălor de găină. Această descoperire promite să crească în mod substantial imunitatea organismului pentru doar o fracţiune din costul medicamentelor.Acestea sunt veşti bune pentru fiecare dintre noi odată cu înaintarea în vârstă şi totodată sunt veşti grozave pentru toţi aceia a cărui sistem imunitar este vulnerabil, precum bolnavii de cancer sau cei care trăiesc cu HIV/AIDS. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu