marți, 22 martie 2016

Zece flori care ne ajuta sa respiram mai usor



La sfârşitul anilor ’80 ai secolului trecut NASA, împreună cu organizaţiile de specialitate din SUA, a făcut un studiu despre posibilităţile de curăţire a aerului în navele cosmice. Cercetarea a demonstrat că unele flori de cameră au capacitatea de a filtra aerul, astfel încât în locuinţele în care sunt astfel de flori aerul este mai curat şi mai proaspăt.
Vă propun mai jos să creaţi propriul “filtru de aer” cu ajutorul celor mai folositoare flori de cameră. Faceţi rost de ele, îngrijiţi-le şi veţi respira uşurat!
 

1. Bucătăria

Azaleea nu numai că bucură ochii, dar şi absoarbe cel mai eficient formaldehida şi benzolul care se conţin, de exemplu, în detergenţii pentru mobilă.




 

2. Camera pentru copii

Gerbera (Gerberajamesonii) impregnează benzolul eliminat de detergenţi, mase plastice, pânză sintetică, cerneală, cauciuc ş.a.






 
 
3. Camera de oaspeţi

Smochinul plângător (Ficus benjamina) neutralizează vaporii de formaldehidă, toluen, xilen şi amoniac. Se recomandă să fie poziţionat lângă imprimantă, aparat de xerox etc. În plus, floarea umezeşte bine aerul.




 


4. Dormitorul

Oamenii folosesc aloe vera de mai bine de 6.000 de ani. În Egipt ea era cunoscută drept “floarea nemuririi”. Chiar şi în ziua de azi ea se foloseşte pentru tratamentul bolilor de piele, leziunilor şi arsurilor. Ea protejează aerul de formaldehidă şi benzol, iar pe timp de noapte floarea elimină oxigen şi absoarbe dioxid de carbon.




 
5. Biroul

Cactusul (Cereusperuvianus) este cea mai bună plantă în ceea ce priveşte absorbţia radiaţiilor electromagnetice ale calculatorului.







 
6. Vestiarul

Planta păianjen (Chlorophytumcomosum) este foarte nepretenţioasă, poate creşte în orice sol şi în condiţii de iluminare şi temperatură dificile pentru alte plante. Floarea absoarbe eficient toate emisiile de chimicale din suprafeţele vopsite, tapete, produse de poligrafie etc. În plus, ea rezistă mult timp fără a fi udată şi este inofensivă pentru animale.





 

7. Antreul

Coleusul (Solenostemon) este o plantă care iubeşte întunericul, nu este pretenţioasă la îngijire şi rezistă bine la curenţii reci de aer. Filtrează foarte bine aerul şi, în plus, arată minunat.







8. Coridorul
 
Crinul păcii (SpathiphyllumSchott) nu este pretențios la lumină şi este în vârful topului NASA după capacitatea de a curăţa aerul de 3 dintre cele mai răspândite substanţe nocive: formaldehidă, benzol şi tricloretilenă. De asemenea este eficient în lupta cu toluenul şi xilenul.







 

9. Atelierul

Iedera dracului (Scindapsus aureus) este o plantă rezistentă, care creşte lejer în încăperi întunecate şi suportă bine temperaturile joase. Ea curăţă bine aerul de dioxid de carbon, toluen şi benzol.



 


10. Pentru casele vechi

Muşcata (Pelargonium) dezinfectează şi dezodorizează aerul, îl curăţă de bacterii şi luptă cu moliile. Substanţele esenţiale nu numai că răspândesc o aromă plăcută în încăpere, dar şi acţionează benefic asupra somnului şi calmează sistemul nervos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu