joi, 25 februarie 2016

Antibioticele naturale

           Sunt multe plante, cât și produse naturale care au o mare putere antibiotică. Diferența dintre antibioticele de sinteză și antibioticele naturale este aceea că antibioticele naturale nu au reacții adverse și pot fi administrate atât pentru tratarea infecțiilor, cât și pentru prevenirea lor.
                Antibioticele sunt prescrise copiilor mai ales în cazul infecțiilor O.R.L., care, de cele mai multe ori sunt virale, nu bacteriene, prin urmare antibioticul nu va avea niciun efect. 
-          În 1954 erau produse 2 milioane de kilograme de antibiotice. În 2000 se ajunsese la 54 de milioane. - Pana la 80% dintre antibioticele prescrise pentru infecții respiratorii nu sunt necesare.
-         Atunci când părinții se duc la medic cu gândul unui tratament cu antibiotic pentru copilul lor, în 62% dintre cazuri vor primi un astfel de tratament, spre deosebire de părinții care nu cer asta, și primesc antibiotic ca tratament în numai 8% din cazuri.
-          Antibioticele omoară toate bacteriile din organism, inclusiv pe cele bune, reducând, astfel, capacitatea organismului de a se apară de alte infecții viitoare.
-          Antibioticele au foarte multe efecte adverse, principalele fiind: dureri de stomac, diaree, voma, iritații și eczeme ale pielii (mai ales la copii).
 
Locul 10: CHIMENUL Cultivat originar in zona Marii Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aroma distincta si un gust destul de puternic. Uleiul esential extras din acest condiment are un conținut mare de compusi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar. De asemenea, condimentul folosit in preparate culinare cat mai des poate preveni racelile de sezon.
 
Locul 9: CEAPA Ceapa era folosita ca tratament pentru raceli si tuse inca din Roma Antica, si inca de pe atunci se stia ca ceapa are calitati minunate medicinale, fiind un bun analgezic, antiinflamator si un ajutor pentru circulatia sangelui. Sulful din ceapa, cel care ii ofera mirosul si gustul distinct, este si cel care are proprietati antibacteriene. Siropul din ceapa se poate lupta eficient cu racelile dar si cu tusea, mai ales cea seaca. Ceapa mica (salota sau esalota) are cel mai mare continut de fenoli si antioxidanti, si este cea mai eficienta ca antibiotic, fiind folosita si in tratarea intepaturilor de albina.
 
Locul 8: EUCALIPTUL Iata un antiseptic natural, folosit si ca un puternic antiinflamator, care poate sa se lupte cu infectii, bacterii, ciuperci si virusuri. Cel mai adesea este regasit sub forma de ceai, insa poate fi gasit si sub forma de extract, ulei sau sirop. Uleiul de eucalipt era folosit in Australia de aborigeni pentru tratarea infectiilor si a ranilor si pentru a reduce febra. In secolul 19 era folosit ca dezinfectant in spitale. Apoi s-a descoperit ca actioneaza si ca expectorant, deci este un bun remediu si pentru tuse. Uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct, ci diluat sau folosit mai degraba pentru masajul pieptului, al gatului si al fruntii.
 
Locul 7: EXTRACTUL DIN CITRICE Ca orice mama responsabila, stii deja ca citricile au cel mai mare continut de vitamina C, aceea care previne racelile. Insa, extractul din citrice, mai ales cel de grapefruit, are proprietati antimicrobinene si antibacteriene, fiind un excelent dezinfectant. Poate fi gasit in forma lichida, capsule sau tablete, sau chiar si ca spray. Poate trata si eczemele produse de scutece la bebelusi. Vitamina C este o substanta vitala in dezvoltarea organismului, cu efecte importante in tratarea infectiilor si in cresterea capacitatii organismului de a se lupta cu ele. Un studiu al Universitatii Carolina de Nord a demonstrat ca vitamina C a ajutat pacienti sa se vindece de muscaturi de sarpe, si de infectii virale si bacteriene extrem de puternice.
 
Locul 6: EXTRACTUL DIN FRUNZE DE MASLIN Extractul din frunze de maslin contine oleuropeina, al carei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietati puternice antibacteriene si efecte antivirale. S-a demonstrat ca este eficient in lupta infectiilor, a herpesului, a oboselii cronice dar si a alergiilor si problemelor de piele. Pentru ca functioneaza ca un antibiotic de spectru larg, se lupta, deci, si cu racelile si gripele, cu problemele respiratorii si sinuzita. Ii mai adaugam si capacitatea de a scade nivelul de zahar din sange, de a normaliza aritmiile, de a inhiba oxidarea si de a relaxa arterele, de a tratata durerile de dinti, sau cele cauzate de artrita sau hemoroizi. 
 
 
Locul 5: MIEREA DE MANUKA Cel mai delicios dar si mai mortal agent cand vine vorba de bacterii si virusuri este mierea de Manuka, care provine din Australia si Noua Zeelanda. Ea poate sa ucida o varietate larga de patogeni, chiar si periculosul virus, "mancator de carne", Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale. In plus, cercetatorii au observat ca virusurile si bacteriile tratate cu aceasta miere nu au devenit rezistente la efectele ei. Mierea de Manuka poate trata si ulcerul, rani infectate deschise, racelile si gripele comune, dar si tusea. Trebuie, insa, specificat, ca aceasta miere nu este recomandata copiilor mai mici de 1 an, si recomandarea pediatrilor este de 1 lingura la 2-3 zile. Atentie! Ea poate produce alergii la copii. Daca observati orice efect neobisnuit, contactati medicul. 
 
Locul 4: USTUROIUL Usturoiul este, poate, cel mai indragit ingredient din preparatele romanesti. El este nu numai foarte gustos, dar este si o planta minune, pentru ca are capacitatea sa trateze o simpla infectie la ureche dar si o pneumonie periculoasa. Acesta contine o multime de antioxidanti care omoara bacteriile si radicalii liberi din sange si protejeaza sistemul imunitar. Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca si distruge si virusuri sau infectii puternice, si este chiar recomandat pentru copiii care au astm.
 
Locul 3: ECHINACEA In antichitate Echinacea era folosita mai ales pentru tratamentul ranilor deschise, a difteriei si a otravirii. De cateva sute de ani este folosita si pentru a se lupta cu bacteriile si virusurile, ajutand in acelasi timp sistemul imunitar. Ea este recunoscuta ca poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii, acelasi Staphylococcus aureus, "mancatorul de carne". Cea mai eficienta parte a plantei este radacina, din ea se extrag siropuri si uleiuri. Florile si semintele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. Este, de asemenea, eficienta in tratarea herpesului, a infectiilor respiratorii, a racelilor si gripelor si a alergiilor. 
 
Locul 2: ULEIUL DE COCOS Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat in nutritie, este cea care a descoperit potentialul uleiului de cocos. Ea spune ca organismul nostru foloseste un ingredient-minune din acest ulei - monolaurin - pentru a se lupta cu diferite boli si infectii, virusuri si bacterii. A fost chiar un caz foarte mediatizat in SUA, prin care un bebelus nascut cu HIV, a scapat de virus, dupa ce a fost hranit cu formula de lapte bogata in ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente cand a tratat pacientii cu helicobacter - o bacterie periculoasa prezenta in stomac. Luau o lingurita de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decat alte antibiotice pe care obisnuia sa le prescrie.
 
Locul 1: ULEIUL DE OREGANO Oregano este un condiment popular folosit mai ales in bucataria italiana. Insa, el nu este grozav numai in arta culinara, este eficient si ca un antibiotic natural. Un articol din 2001 din Science Daily a confirmat ca proprietatile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt eficiente si impotriva stafilococilor, inhiband dezvoltarea acestor bacterii mult mai eficient, in comparatie cu antibioticele standard folosite medical, precum penicilina sau streptomicina. Cercetatorul Paul Belaiche a demonstrat ca uleiul de oregano poate distruge 96% dintre bacteriiile pneumococice, 83% dintre cele stafilococice si 78% dintre enterococi, cei care provoaca gatul iritat, febra, sindromul socului toxic, cistita, anorexie si infectii puternice.
 
Alte antibiotice naturale Desigur, ca nu trebuie sa ne limitam la cele 10 antibiotice naturale pe care ti le-am propus. Poti folosi in alimentatia copilului tau, pentru preventie, sau in tratamente, si alte produse ale naturii:
 
Condimente: chimion, ghimbir, turmeric, cuisoare, boia, scortisoara, patrunjel, susan
 
Fructe: fructe de padure, struguri, pepene rosu, kiwi
 
Legume: legumele cu frunze verzi (mai ales varza), morcov, ciuperci, cartoful dulce
 
Altele: propolis, migdale, ovaz, mei, orz, seminte de dovleac, alge de mare, iaurt, kefir 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu