marți, 3 martie 2015

Exfolierea unghiilor - Remedii naturale

Sigur ți s-a întâmplat și ție, măcar o dată, să ți se exfolieze unghiile. Asta se întâmplă atunci când unghiile se deshidratează și își schimbă compoziția. De aceea se subțiază, se agata și se rup. Cei mai mari dusmani ai mainilor, si implicit ai unghiilor, sunt agentii chimici din produsele de curatare pe care ii folosim la curatenia casei. Pentru a evita exfolierea unghiilor cel mai bine ar fi sa porti manusi de cauciuc atunci cand speli vasele sau faci alte treburi gospodaresti. De asemenea ar fi indicat ca, dupa fiecare spalare pe maini, sa folosesti o crema puternic hidratanta.

Renunță să-ți mai folosești unghiile pe post de unelte si sa-ti cojesti oja. Atunci cand iti pilesti unghiile, fa miscari in aceeasi directie, asta va impiedica exfolierea. Foloseste produse comestice care intaresc unghiile (base coat) inainte sa aplici oja. Acestea sunt doar cateva din obiceiurile pe care ar fi bine sa ti le insusesti daca vrei sa reduci „accidentele”.

Daca esti, totuși, atenta la aceste aspecte, insa unghiile tale tot se exfoliaza, nu neglija acest lucru. Exfolierea unghiilor poate indica lipsa calciului, magneziului sau vitaminelor din organism. De aceea, ar fi bine sa ai o alimentatie corecta si sa iti alcatuiesti o dieta sanatoasa. Consuma alimente bogate in fier, calciu si magneziu (spanac, oua, cereale integrale, legume verzi, peste) si alimente bogate in vitaminele A, B6 si C (banane, migdale, morcovi, linte, citrice). 

Acum, ca te-am facut mai atenta la obiceiurile care favorizeaza exfolierea unghiilor si la importanta unei alimentatii sanatoase, iti recomand câteva remedii naturiste care te vor scăpa odata pentru totdeauna de problema unghiiilor exfoliate.
- cel mai simplu tratament este sa aplici pe unghii suc proaspat de lamaie, de cateva ori pe zi. Nu te spala imediat pe maini, lasa ca sucul de lamaie sa actioneze minim o ora.
- in fiecare seara, inainte de culcare, maseaza-ti unghiile cu uleiul dintr-o fiola de vitamina A uleioasa. Aceasta intareste si reconstruieste tesutul unghiei. La fel de bun este si uleiul de ricin si cel de masline.
- amesteca intr-un bol, pana se omogenizeaza, o lingura de miere, doua galbenusuri si trei linguri de lapte caldut. Inmoaie unghiile in compozitia obtinuta timp de 15-20 de minute, dupa care, clateste cu apa calduta. Aceste ingrediente hidrateaza si hranesc unghiile, facandu-le mai rezistente si mai sanatoase.
- amesteca o lingura de ulei de masline cu sucul de la o jumatate de lamaie. Incalzeste compozitia la foc mic, apoi tine unghiile in ea pana cand se raceste. Repeta tratamentul in fiecare seara, timp de doua saptamani.
- amesteca o lingura de ulei de masline, de argan sau de migdale cu o
lingura de otet de mere. Inmoaie unghiile timp de 10 minute. Repeta tratamentul timp de 7 zile. Rezultatele nu vor intarzia sa apara. Vei observa ca acest amestec regenereaza, intareste si accelereaza cresterea unghiilor.
- fa o pasta din suc de lamaie si miere si aplic-o direct pe unghii prin miscari circulare.
- incalzeste o jumatate de litru de apa in care sa dizolvi o lingurita de sare de mare. Tine degetele in aceasta apa timp de aproximativ 20 de minute, dupa care sterge mainile si aplica o crema hidratanta. Repeta procesul in fiecare zi, timp de o saptamana.
- fă o pasta din bicarbonat de sodiu si apa pe care sa o freci cu ajutorul unei periute de dinti pe unghiile deteriorate. Pe langa faptul ca le intareste, bicarbonatul de sodiu, la fel ca si lamaia, albeste suprafata unghiei.
Pentru a avea unghii frumoase iti recomand sa le ingrijesti mereu, nu doar atunci cand apar problemele. Mai bine sa previi decat sa combati, acest lucru este valabil si in cazul unghiilor exfoliate. Pentru ca mainile ingrijite, pe langa faptul ca au un aspect placut, mai indica si un stil de viata si un organism sanatos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu