marți, 12 noiembrie 2013

Cinci utilizări mai ciudate ale magneților

Mulţi dintre noi avem magneţi pe frigider, însă puţini dintre noi ştim să folosim un magnet pentru a găsi nordul sau pentru a ... compara conţinutul de fier al diferitelor mărci de cereale.

Mai jos, vă prezentăm cinci dintre cele mai ciudate întrebuinţări ale magneţilor.

1. Avem nevoie, pe lângă magnet, de un ac, un dop de plută şi un bol cu apă. Se ia acul şi se freacă vârful acestuia pe suprafaţa magnetului, în aceeaşi direcţie. Apoi, se înfige acul în dopul de plută şi se lasă să plutească în bolul de apă. Vârful acului va arăta mereu nordul.

2. Acest sfat este numai pentru cei care nu au un sistem automat de închidere/deschidere a uşilor automobilului. În lunile de iarnă, se poate ataşa un magnet peste încuietoare, iar uşa se va deschide fără probleme de fiecare dată.

3. Se întâmplă de multe ori ca, atunci când batem cuie sau încercăm să facem câteva găuri în perete, să dăm peste bucăţi de metal nevăzute (şuruburi, cuie mai vechi etc) care ne obligă să căutăm un alt loc pentru penetrarea zidului. Însă, un mic magnet ne poate fi de mare ajutor. Pur şi simplu deplasaţi magneţi pe suprafaţa pereţilor până când aceştia se vor lipi. Acolo unde magneţii se lipesc, nu veţi putea da găuri, aşa că alegeţi orice alte puncte de pe perete.

4. Scoaterea bateriilor dintr-un aparat/încărcător se "soldează" de multe ori cu unghii rupte şi chiar degete vătămate. Însă, cu ajutorul unui magnet, puteţi scoate mult mai rapid aceste baterii. Magnetul se va lipi puternic de baterie, iar aceasta va ieşi imediat din aparat/încărcător.

5. Multe mărci de cereale pretind că sunt bogate în Fier. Dar cum le poţi verifica chiar la tine acasă? Iată că un magnet poate face toată această treabă. Se pun cereale în blender, se adaugă apă doar cât să acopere cerealele şi se porneşte aparatul. După ce cerealele au fost zdrobite, trecem un magnet prin compoziţie (ca şi cum am mesteca cu linguriţa în ceai, după ce am pus zahăr). Se scoate magnetul şi se curăţă de negreală cu un prosop de hârtie. Negreala este exact fierul din cereale. Cu ajutorul acestui truc, puteţi compara, rapid şi eficient, conţinutul de fier al diferitelor mărci de cereale.

Un comentariu:

 1. Buna,

  Iti urmaresc atenta post-urile de pe blog de ceva vreme. Imi place cum scrii, ma inspira! Asta m-a determinat sa-mi deschid si eu un Blog. Mi-ar face placere sa intru si eu in comunitatea voastra cu o tematica cel putin indrazneata. Incerc sa astern cuvintele intr-un mod cat mai savuros pe: http://delicii-masaj-erotic.blogspot.com/
  Te invit sa facem schimb de link-uri in Blogrol. Asta daca iti place desigur cum scriu.
  Eu sunt la inceput dar sper ca vom fi prieteni pe viitor.
  Daca esti interesat contacteaza-ma la adresa: giuliadelicii@yahoo.com
  Daca esti pe Facebook acolo sunt si eu! Mi-ar face mare placere sa ma adaugi la prieteni. Adresa mea de Facebook este: https://www.facebook.com/giulia.delicii
  Eu am sa te urmaresc in continuare! Tine-o tot asa!

  Cu stima,
  Giulia Teodorescu.

  RăspundețiȘtergere